StoryEditor
Kurt Zouma

Klub kaznio Vlašićevog suigrača zbog nasilja nad mačkom. Ostao je i bez sponzora

Piše desk  /  09.02.2022., 19:51h
Uznemirujuću snimku na kojoj Kurt Zouma, obrambeni igrač West Hama, zlostavlja vlastitu mačku prvi je objavio britanski The Sun. Ubrzo se proširila internetom te je engleski prvoligaš odmah najavio disciplinske mjere protiv francuskog nogometaša. Kazna je sada i poznata, neovisno o tome što se Zouma ubrzo ispričao.

"Ispričavam se zbog svojih postupaka. Nema nikakvog opravdanja ni objašnjenja za to što sam napravio i iskreno se kajem", izjavio je Francuz koji je u West Ham stigao prošloga ljeta iz Chelseaja za 35 milijuna eura, a nakon svojih nepromišljenih postupaka čak mu je zaprijetio bivši prvak poluteške kategorije UFC-a Jan Blachowicz, prenosi Index.

"Kurt se kaje i, kao i svi u klubu, razumije potrebu za reakcijom. Neovisno o istrazi, klub potvrđuje da je Kurt Zouma kažnjen maksimalnom mogućom kaznom nakon njegovih postupaka. Prihvatio je kaznu. U dogovoru s klubom, novac će biti doniran udrugama za zaštitu životinja", stoji u objavi kluba.

Adidas raskinuo ugovor sa Zoumom

Maksimalna novčana kazna znači da je Zouma ostao bez dvije tjedne plaće, što iznosi 250 tisuća funti. RSPCA, engleska udruga koja se bori protiv nasilja nad životinjama, oduzela mu je obje mačke prema kojima je bio nasilan. Uza sve to, BBC piše kako je Adidas nakon incidenta raskinuo ugovor sa Zoumom.

Razočaran postupcima svojega igrača bio je i trener David Moyes. Unatoč tome, uvrstio ga je u početnih 11 protiv Watforda. Utakmica je zaključena minimalnom pobjedom West Hama, a Zouma je odradio svih 90 minuta.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 03:30