StoryEditor
napeta prva hnl

Kiks Rijeke u borbi za vrh, Gorica zasluženo slavila

Piše Desk  /  11.12.2021., 19:07h
Gorica je u sjajnoj utakmici 19. kola HNL-a na Rujevici pobijedila lidera prvenstva Rijeku 2:1. Pobjedničke pogotke zabili su Kristijan Lovrić i Younes Delfi, dok je poraz ublažio Josip Drmić.

Momčad Krunoslava Rendulića tako se zadržala na petom mjestu, a istovremeno omogućila Osijeku da sutra pobjedom protiv Šibenika na domaćem terenu preskoči Rijeku i vrati se na vrh HNL-a, piše Index.

Gorica je dominirala od prve minute. Već u trećoj je Toni Fruk bio u čistoj situaciji nakon ubačaja Lovrića, no nije uspio pogoditi gol s pet metara jer je loše zahvatio loptu. Vrlo brzo nakon toga se i ozlijedio, a Delfi, koji ga je zamijenio, u 10. je minuti uzdrmao vratnicu.

Osam minuta nakon toga Ampem je zaradio žuti karton jer je u opasnoj zoni srušio Delfija. Uslijedila je serija pokušaja Lovrića, Muhammeda Muse i Babeca, no Labrović je bio siguran na vratima Rijeke.

Novi problemi za domaće nastali su u 34. minuti. Ampem je neoprezno srušio Mitrovića klizećim startom i sudac Dario Bel pokazao mu je isključujući drugi žuti karton pa je Rijeka do kraja utakmice imala igrača manje.

Iako je imala igrača manje, Rijeka je na otvaranju drugog poluvremena igrala bolje nego u prvom. Ipak, u 64. minuti sjajnim ju je pogotkom presjekao Kristijan Lovrić. Krasno si je primirio loptu prsima i onda s 20-ak metara šutirao prizemno te svladao ovaj put nemoćnog Labrovića.

Gorica je na 2:0 povisila 11 minuta kasnije. Lijepu su akciju odigrali gostujući nogometaši, Mitrović je odličnim dodavanjem uposlio Delfija koji je vješto izbjegao zaleđe i gurnuo loptu pored Rijekinog vratara.

Već u 78. minuti momčad Gorana Tomića se vratila u utakmicu. Pogriješila je obrana Gorice, Drmić je presjekao jedno dodavanje i izbio sam pred Kotarskog. Najbolji strijelac HNL-a u takvim situacijama ne griješi, mirno je poentirao za 1:2. Ipak, do kraja utakmice Rijeka nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti i Gorica je odnijela sva tri boda.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 10:49