StoryEditor
lekcija u austriji

Katar je bio 11 utakmica bez poraza, a onda ga je deklasirala novokomponirana u23 reprezentacija Hrvatske

Piše desk  /  21.09.2022., 10:37h

Hrvatska U-23 reprezentacija pobijedila je Katar 3:0 u prijateljskoj utakmici u austrijskom Wiener Neustadtu. Utakmica je organizirana nakon što je Katar u predviđenom terminu ostao bez protivnika, a HNS izašao u susret domaćinima skorašnjeg Svjetskog prvenstva.

Hrvatsku su vodili glavni instruktor HNS-a Petar Krpan i izbornik U-17 reprezentacije Robert Jarni. Reprezentacija je slavila pogocima Tonija Teklića iz penala u 14. minuti, na 2:0 povisio je Josip Mitrović iz Gorice u 16. minuti, a posljednji gol na utakmici zabio je Sandro Kulenović tri minute prije kraja.

Katar je domaćin Svjetskog prvenstva. U studenom i prosincu nastupat će u skupini protiv Ekvadora, Senegala i Nizozemske. Katar nije igrao u kvalifikacijama za Mundijal jer je domaćin turnira. Zbog toga se ta reprezentacija mora pripremati kroz prijateljske utakmice.

Dosad ih je odigrala 12 i u njima upisala samo jedan poraz, i to onaj jučerašnji protiv izmišljene Hrvatske. Reprezentacija Katara od ožujka nastupa po prijateljskim utakmicama diljem svijeta, a neke od njih igrala je i protiv kluba. 

Katarani su u posljednjih pola godine ostvarili četiri pobjede, sedam remija i jedan poraz, uglavnom igrajući u najjačem sastavu, baš kao i protiv Hrvatske u Austriji, piše Index Sport.

Rezultati Katara u prijateljskim utakmicama:

Katar - Hrvatska U-23 0:3

Katar - Domaniza 2:0

Katar - Jamajka 1:1

Katar - Gana 2:1

Katar - Maroko 2:2

Katar - Fiorentina 0:0

Katar - Lazio 0:0

Katar - Udinese 2:1

Katar - Mallorca 0:0

Katar - Antwerp 2:2

Katar - Slovenija 0:0

Katar - Bugarska 2:1

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 01:39