31.03.2021., Grbavica, Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine, skupina D, Bosna i Hercegovina - Francuska. Miralem Pjanic Photo: Armin Durgut/PIXSELLARMIN DURGUT/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
mundo deportivo

Karijera na raskrsnici: Miralem Pjanić ima tri opcije

Piše DESK  /  02.09.2021., 14:23h
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (31) nije uspio ostvariti transfer u Juventus u posljednjim danima prelaznog roka.

Bh. nogometaš silno je želio vratiti se u Torino, ali na kraju dogovor o njegovom povratku nije postignut i Pjanić je ostao u Barcelonu.

Međutim, Pjanić se ponovo povezuje sa odlaskom. Transfer rok nije završen u Rusiji i Turskoj i španjolski mediji 31-godišnjeg veznjaka ponovo sele sa Camp Noua.

Mundo Deportivo danas donosi informaciju kako Pjanić pred sobom ima tri opcije, a prva među njima je odlazak u Rusiju, gdje prelazni rok traje do utorka.

Ovaj katalonski list tvrdi da je interes za bh. nogometaša pokazao ruski prvak Zenit St. Petersburg, koji ga želi na posudbu do kraja sezone.

Navodno, Zenit je spreman preuzeti veći dio njegove plaće, ali Pjanić ne želi ni čuti za odlazak u Rusiju.

Druga opcija je ponuda iz jedne od arapskih zemalja. Mundo Deportivo tvrdi kako se radi o super ponudi, ali nisu objavili zemlju niti ime tima koji u svojim redovima želi bh. veznjaka.

Treća opcija je ona koja je za sada najizglednija. To je ostanak u Barceloni, iako Ronald Koeman ne računa na njegove usluge.

On bi u naredna četiri mjeseca proveo na klupi i na tribinama, a rješenje svojih muka bi mogao potražiti u siječanjskom zimskom prelaznom roku, piše Sportsport.ba

Pjanić je od dolaska u Barcelonu odigrao samo 30 utakmica od kojih je većinu počeo na klupi za rezervne igrače.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 16:36