StoryEditor
trener posušja

Karačić: "Protiv Slobode moramo pokazati borbenost i karakter"

Piše fena  /  06.04.2023., 12:42h

U 25. kolu Premijer lige BiH na stadionu Mokri Dolac sastaju se HŠK Posušje i FK Sloboda Tuzla, a utakmica je na rasporedu u subotu s početkom u 15 sati.

Trener domaće momčadi Branko Karačić najavio je tešku utakmicu u kojoj Posušje mora tražiti prijeko potrebne bodove u borbi za ostanak u Premijer ligi.

- Ova utakmica, kao i sve do kraja prvenstva, su jako značajne za nas, ali naglašavam da je ova posebno bitna zbog toga što nam je Sloboda svojim porazom u prošlom kolu dala veću mogućnost. Ovaj smo tjedan napravili analizu pogrešaka koje smo radili na utakmici protiv Igmana. Većinom smo u defanzivnom dijelu korektno odigrali, ali su nam individualne pogreške donijele situaciju u kojoj se moramo otvoriti i nakon toga smo doživjeli poraz. Nadam se da će moji igrači pokazati karakter i borbenost na ovoj utakmici protiv Slobode. Želim da s borbenim stavom dođemo do jako bitna tri boda – kazao je Karačić.

Lijevi bočni igrač Luka Lučić istaknuo je kako očekuje maksimalno zalaganje cijele momčadi i da će krajnji ishod biti pozitivan.

-  Očekuje nas jedna jako teška utakmica i mislim da se moramo postaviti prema utakmici kao da je finale. Moramo se bacati na glavu za svaku loptu, jer smo se doveli u tešku situaciju našim lošim igrama u drugom dijelu sezone – rekao je Lučić.

Ocijenio je kako se moraju vratiti izvedbi koju su imali u prvom dijelu sezone te pokazati borbenost u ovoj utakmici protiv Slobode.

Rekao je i da im je sada važno poboljšati ozračje u momčadi, a da to mogu učiniti boljim pristupom i igrom na terenu.

- Ova prijateljska utakmica protiv HNK Tomislav dala nam je neko samopouzdanje. Međutim, atmosfera nakon nešto dužeg niza loših rezultata nije baš bajna. Mi igrači smo se doveli u ovu situaciju, ali na nama je da se iz tih problema izvučemo. Radimo i vjerujemo da ćemo doći do boljih rezultata i da će to biti već na ovoj utakmici protiv Slobode – naglasio je branič Posušja.

Karačić je naveo kako je slika o momčadi nešto jasnija nakon odigrane prijateljske utakmice protiv HNK Tomislav.

-  Ja imam običaj često u program ubaciti prijateljsku utakmicu zbog dobivanja dodatnog natjecateljskog ritma u momčadi. Nažalost, ova prijateljska utakmica nam je donijela i određene probleme s ozljedama, ali još ne znamo intenzitet tih ozljeda. Naglašavam da nam je potrebno da igrači pokažu kako nisu zaboravili igrati nogomet i da u svakom dvoboju na terenu budemo čvrsti i stabilni. Znam da su i navijači bili razočarani pristupom i to je nešto što želimo poboljšati kako bismo olakšali put do cilja, a to je ostanak Posušja u Premijer ligi – istaknuo je trener Posušja.

Ustvrdio je da Sloboda ima nekoliko kvalitetnih pojedinaca poput Vranješa i Bekića te da su dolaskom novog trenera znatno promijenili način igre.

- Znamo da Sloboda sada igra drugačiji nogomet, a dolaskom Danijela Pranjića se igra promijenila i oni sada traže igru iz zadnje linije. To nije lagan proces za njega i teško je stvoriti automatizme u igri. Protiv Sarajeva su imali dobivenu utakmicu, ali jedan detalj okrene utakmicu u suprotnom smjeru i na našu sreću oni su izgubili. Znamo detalje koje želimo iskoristiti na ovoj utakmici, ali kako mi njih analiziramo, tako i oni nas analiziraju. Utakmica se uvijek otvara u nekom novom smjeru kada se postigne ili primi pogodak. Želim čvrstinu u igri i to je detalj koji ovoj momčadi nedostajao u dosadašnjim utakmicama – zaključio je Karačić.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 13:31