StoryEditor
francuski rukometaš

Karabatić o debaklu Hrvatske protiv Egipta: "Bio sam iznenađen, mislio sam da Hrvatska može pobijediti"

Piše desk  /  16.01.2023., 12:16h

Nikola Karabatić ima 39 godina, ali i dalje igra za Francusku te je došao s njom na novo Svjetsko prvenstvo. Nakon tri zlata i jednog srebra s Olimpijskih igara, četiri zlata i dvije bronce sa Svjetskih prvenstava te tri europska zlata i dvije bronce došao je na Svjetsko prvenstvo u Švedsku i Poljsku osvojiti svoju 16. medalju.

Hoće li mu ovo biti posljednje veliko natjecanje? Ako je vjerovati onome što sam kaže, to je moguće. Iako, sama ideja oproštaja na Olimpijskim igrama u Parizu zvuči savršeno.

"Još nisam odlučio što ću. Prije svega želim nastaviti igrati za PSG, počeli smo pregovarati oko novog ugovora. Tko zna što će biti nakon toga. Možda ću do Olimpijskih igara odigrati još sto utakmica. Moram pratiti stanje svojeg tijela i moram zaslužiti mjesto na Igrama, dakle moram dotad ostati jednako dobar", prokomentirao je Nikola svoje trenutačno stanje u razgovoru za Balkan-Handball.

"S reprezentacijom je uvijek isto. Na nama je da igramo najbolji rukomet i osvajamo medalje. Igram 20 godina za reprezentaciju, ali taj osjećaj samo je sve jači. No, i ja sam jači jer znam da mi svaka utakmica može biti posljednja. U ovoj fazi karijere, jedna ozljeda može je završiti", dodao je.

Upitan je i koliko Francuska može na ovom prvenstvu, na kojem su skandinavske reprezentacije ipak glavni favoriti.

"Švedska nas je prošle godine pobijedila, osvojili su Europsko prvenstvo. Danska je također jaka, igraju u Švedskoj, gdje je puno njihovih navijača. Oni su favoriti, no ja vjerujem da i mi imamo šanse", zaključio je.

Hrvatska je dovela dobru ekipu

Pohvalio je Nikola reprezentaciju Srbije, koja može iznenaditi svakoga, no iznio je i svoj dojam o utakmici Hrvatske protiv Egipta te velikom porazu koji je naša reprezentacija doživjela.

"Bio sam iznenađen. Uključio sam se u drugom poluvremenu, kad je utakmica već bila prelomljena i kad su Egipćani vodili velikom razlikom. Znao sam da su jaki jer smo igrali polufinale Olimpijskih igara protiv njih. Ali, nedostaje im Yahia i mislio sam da Hrvatska može pobijediti jer je dovela dobru ekipu", objasnio je svoje viđenje.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 12:53