StoryEditor
engleska liga

Kane šokirao ‘građane‘ u finišu: Nevjerojatan derbi na Etihadu

Piše Desk  /  19.02.2022., 21:13h
Tottenham je držao prednost, grčevito se branio, a kada je Romero u 90. minuti igrao rukom činilo se da će momčadi podijeliti bodove. Mahrez je zabio, a onda je uslijedio show Harryja Kanea.

Fantastičan i neizmjerno uzbudljiv derbi odigrali su nogometaši Manchester Cityja i Tottenhama u derbiju 26. kola Premier lige. Derbi čiji je rasplet bio upravo onakav kakvom su se nadali Jurgen Klopp i Liverpool.

Momčad Antonia Contea srušila je lidera engleskog prvenstva 2-3 u triler završnici zahtjevnog gostovanja na Etihadu.

Manchester City je imao inicijativu više-manje cijelu utakmicu. Tottenham se povukao i prepustio igru ‘građanima‘, no upravo je u takvim utakmicama Conte najjači. Pa je i velika pobjeda stigla iz vrhunsko odigranih kontra napada.

Tottenham je poveo već u 4. minuti golom Dejana Kuluševskog, a Ilkay Gündogan vratio je stvari na početak u 33. ‘Spursi‘ su ostali na samo dva pokušaja iz prve dionice, a sličan rasplet odvio se i u drugoj.

City je napadao, a londonski klub zabijao. Pa je tako Harry Kane sjajno pogodio u 59. minuti, a pet minuta kasnije imao je mat poziciju. Istrčao je jedan na jedan s Edersonom, ali mu je Brazilac nevjerojatno obranio stopostotnu šansu.

Kane se u 74. minuti iskupio za promašeni zicer i ubacio loptu u mrežu, ali mu je Anthony Taylor poništio gol. VAR je ustvrdio da je u začetku akcije došlo do zaleđa.

Tottenham je držao prednost, grčevito se branio, a kada je Romero u 90. minuti igrao rukom u šesnaestercu činilo se da će momčadi podijeliti bodove. Precizan s bijele točke bio je Riyad Mahrez zabivši za 2-2 i City je stigao do izjednačenja.

Taylor je produžio igru šest minuta i kada je sve ukazivalo na remi pojavio se Harry Kane. Sjajan centaršut uputio je Kuluševski, Kane je nadskočio braniče i neobranjivo pogodio pored Edersona za veliku pobjedu kojom su ‘spursi‘ prekinuli crni niz od tri uzastopna poraza.

Što znači da je Liverpool ponovno u igri za naslov prvaka jer je zaostatak za Cityjem sada samo šest bodova s tim da ima i utakmicu manje, prenose 24sata.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 06:52