StoryEditor
John Herdman

Kanadski izbornik otkrio zašto se nije rukovao s Dalićem poslije utakmice

Piše desk  /  02.12.2022., 10:20h

Hrvatska nogometna reprezentacija prošla je u osminu finala Svjetskog prvenstva. Uz remije bez golova, ključna je na tom putu bila pobjeda protiv Kanade od 4:1 u drugom kolu. Izbornik Zlatko Dalić je nakon susreta prozvao kanadskog izbornika koji mu nije čestitao na pobjedi i rekao mu je kako "još mora učiti".

U razgovoru za kanadske medije izbornik John Herdman pojasnio je zašto nije čestitao Daliću nakon susreta. "Rukovali smo se prije utakmice. Na kraju utakmice sam htio napraviti isto ono što i s belgijskim izbornikom Martinezom i svakim drugim trenerom. Kad sam se okrenuo, Dalić je već bio u terenu i slavio s igračima. Imao je što slaviti, pobijedio je Kanadu. Kad sam ušao u teren, rukovao sam se sa sucem, s igračima, ali njega nisam vidio", poručio je Herdman u razgovoru za kanadske medije.

Podsjetimo, nakon poraza od Belgije u prvom kolu Herdman uzburkao javnost izjavom. Englez na klupi Kanade otkrio je da je igračima poslije utakmice rekao da će "sje*ati Hrvatsku", s kojom su igrali sljedeću utakmicu.

Dan poslije dobio je pitanje medija je li zbilja to rekao i je li to ipak nekorektno prema Hrvatskoj, na što je odgovorio: "Odlično pitanje. Da, rekao sam to. Gledajte, takve stvari govorite u strastvenim trenucima kako biste pokušali nadahnuti svoju ekipu. Kad sam dobio pitanje što sam rekao kad sam bio među igračima, iskreno sam odgovorio."

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:37