StoryEditor
o suparnicima

Kanađani nakon ždrijeba: Hrvatska ima staru momčad, vidjet ćemo kako će se nositi s našim brzancima

Piše desk  /  02.04.2022., 13:23h
CBC je u predstavljanju kanadskih suparnika pisao i o Hrvatskoj.

Hrvatska reprezentacija izvučena je u skupinu F Svjetskog prvenstva u kojoj će igrati protiv Belgije, Maroka i Kanade. Prvu utakmicu Hrvatska igra u srijedu 23. studenog protiv Maroka, u nedjelju 27. studenog igra protiv Kanade, a posljednju utakmicu u skupini protiv Belgije.

Druga utakmica u skupini, ona protiv Kanade, bit će ujedno i prvi međusobni dvoboj u povijesti tih reprezentacija. Kanadski izbornik priča o ispunjenju snova. S druge strane, kanadski mediji vrlo su hrabri u prognozama, osokoljeni sjajnim rezultatima reprezentacije u kvalifikacijama.

CBC je u predstavljanju kanadskih suparnika pisao i o Hrvatskoj. "Hrvatska je bila iznenađenje 2018. godine. Oslanjala se na iskusnu veznu liniju, a vodio ju je fantastični Modrić. Iznenadili su Messija i Argentinu i stigli do finala. Ipak, riječ je o staroj momčad koju će u Kataru voditi Zlatko Dalić", stoji u tekstu.

Pišu i o konkretnim duelima: "Kanada je puno mlađa momčad. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Hrvati nositi s brzinom 21-godišnjeg Daviesa ili 22-godišnjeg Jonathana Davida." Kanadski izbornik zadovoljan je ždrijebom: "Belgija i Hrvatska su velike momčadi. Točno to smo i htjeli, želimo biti autsajderi. Bit ćemo najbolji ako se budemo oslanjali na duh, borbu i činjenicu da se nikog ne bojimo."

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 00:28