06.09.2022., stadion u Maksimiru, Zagreb - UEFA Liga prvaka, 1. kolo, skupina E, GNK Dinamo - FC Chelsea. Mislav Orsic, Wesley Fofana, Kepa Arrizabalaga. Photo: Matija Habljak/PIXSELLMATIJA HABLJAK/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
liga prvaka

Kakvo otvaranje Lige prvaka!!! Dinamo na Maksimiru srušio dvostrukog prvaka Europe

Piše T.R.  /  06.09.2022., 20:43h

Nogometaši Dinama imali su otvaranje iz snova Lige prvaka. Hrvatski prvak je na Maksimiru u 1. kolu skupine E s 1:0 pobijedio Chelsea golom Mislava Oršića.

image

Početna postava Dinama

FACEBOOK -

Chelsea je veoma ofenzivno krenuo u susret i može se reći kako je Dinamo opasno živio u ranoj fazi utakmice. No, ti napadi su bili dvosjekli mač za Engleze što se ispostavilo u 13. minuti.

Dinamo je osvojio loptu pred svojim golom, Ljubičić je daleko ispucava, a Petković ispred Koulibalyja glavom izbacuje u trk Mislava Oršića koji Fofanu, stopera kojeg je Chelsea nedavno kupio za 80 miljuna eura, pretrčava kao da ga nema.

Kada je došao pred Kepu, majstorski je potkopao loptu pored nemoćnog vratara Chelseaja za 1:0 i veliko slavlje na Maksimiru.

Vrijedi spomenuti kako je ovaj pogodak ujedno i prvi u sezoni 2022/23 Lige prvaka.

Nakon vodstva, Dinamo se oslobodio velikog pritiska te su sve češće dolazili pred gostujući gol. 

Dobru priliku je imao i Ademi kada je s 20-ak metara silovito šutirao, ali obranio je to Kepa.

Do kraja poluvremena Modri su u potpunosti otupili napade Plavaca i rutinski otišli na odmor.

Početkom drugog poluvremena, Chelsea je zatresao mrežu Dinama, ali gol Aubameyanga je opravdano poništen zbog zaleđa.

Par minuta kasnije okvir gola spašava Chelsea. Ristovski je topovski potegao s oko 30 metara, a Kepa uz pomoć vratnice spašava goste.

U nastavku je Dinamo rutinski držao Chelsea od svog gola, a najbolji podatak koji govori koliko su nemoćni Plavci bili je taj da je Tuchel u 75. minuti izvršio svih 5 izmjena.

Tek u 86. minuti Chelsea opasno prijeti. Recee James je pogodio vratnicu nakon gužve u šesnaestercu, a u nastavku Livaković brani Ziyechu čist zicer. Sjajna je to obrana bila, mada se neće računati jer je Marokanac bio u zaleđu.

Bila je to i zadnja prilika na utakmici te je Dinamo upisao još jednu veliku europsku pobjedu. Možda čak i najveću jer je pobijedio dvostruke osvajače Lige prvaka.

Sljedeću utakmicu u Ligi prvaka, izabranici Ante Čačića igraju 14. rujna protiv Milana na San Siru.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:44