StoryEditor
la liga

Kakva utakmica Reala i Modrića: Kraljevi zabili Levanteu šest komada, a hrvatski kapetan bio trostruki asistent

Piše hina  /  12.05.2022., 23:44h
U posljednjem susretu 36. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je na stadionu Santiago Bernabeu pobijedio "fenjeraša" Levante sa čak 6-0, uz tri asistencije Luke Modrića.

Ovim porazom Levante je dva kola prije kraja prvenstva ostao i bez matematičkih izgleda za prvoligaški spas.

Bila je to još jedna sjajna predstava novog španjolskog prvaka, a "Kraljevski klub" su do slavlja vukli trostruki strijelac Vinicius Junior i trostruki asistent Luka Modrić.

Modrić je prvi put u 434 nastupa u Realovom dresu u jednom susretu zabilježio tri asistencije, a posljednji igrač Reala kojem je to uspjelo bio je James Rodríguez protiv Rayo Vallecana prije sedam godina.

Kapetan hrvatske vrste je ove sezone zabilježio 13 asistencija u svim natjecanjima za Real Madrid, a zabio je i tri gola.

Dodajmo kako je Benzema stigao do brojke od 323 gola u Realovom dresu izjednačivši se na drugom mjestu klupske ljestvice s Raulom. Ispred njih je samo Cristiano Rponaldo sa 450 golova.

"Kraljevski klub" je poveo u 13. minuti golom Ferlanda Mendyja na Modrićevo dodavanje. Šest minuta kasnije Karim Benzema je zabio za 2-0, ovoga puta asistent je bio Vinicius Junior.

Prvu asistenciju pogledajte OVDJE!

Do kraja prvog dijela Real je za zabio još dva gola, a kod oba je asistirao kapetan hrvatske reprezetacije, u 34. za Rodryga, a u 45. za Viniciusa Juniora.

Drugu asistenciju pogledajte OVDJE!

Treću asistenciju pogledajte OVDJE!

Golijada se nastavila u 68. minuti kada je Junior zabio svoj drugi gol na utakmici, da bi u 83. minuti uupisao i hat-trick za konačnih 6-0. Modrić je igrao do 75. minute kada ga je zamijenio Peter Gonzalez.

U ranije odigranom susretu Villarreal je kao gost sa 5-1 porazio Rayo Vallecano. Za "Žutu podmornicu" su zabili Alfonso Pedraza (3, 88), Juan Foyth (27), Paco Alcacer (38) i Pau Torres (45+1), dok je za domaći sastav zabio Sergi  Guardiola (21).

Uvjerljiv je bio i Real Sociedad koji je sa 3-0 slavio protiv Cadiz, a golove su zabili Alexander Sorloth (19), Adnan Januzaj (53-11m) i Cristian Portu (90+8-11m).

Real Madrid vodi na ljestvici sa nedostižna 84 boda, Barcelona je druga sa 72 boda, dok je Atletico Madrid treći sa 67 bodova. Slijede Sevilla (66), Real Betis (61)...

Levante je ostao na začelju sa 29 bodova, šest manje od Cadiza koji drži 17. poziciju koja osigurava spas. Međutim, Cadiz je bolji u međusobnom srazu (2-0, 1-1), pa za Levante više nema spasa.

U očajnoj sezoni Levante su vodila tri trenera. Počeo je Paco Lopez, slijedio ga je Javier Pereira i na kraju je kontrolu preuzeo Alessio Lisci, međutim momčad iz Valencije nije se uspjela spasiti.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
15. travanj 2024 14:34