StoryEditor
SLOBODA ZA SVJETSKI BROJ 1

Kako je Đoković dobio na sudu? Evo zašto mu je sudac vratio vizu

Piše Desk  /  10.01.2022., 09:28h
Glavni razlog zašto je Novaku vraćena viza je što nije imao dovoljno vremena reagirati na njezino poništenje, odnsono, obavijest o istom.

Novaku Đokoviću je vraćena viza, ali suđenje je opet prekinuto. U međuvremenu je sudac rekao da je Novak slobodan narednih 30 minuta, a Vlada može iskoristiti svoju moć da mu ukine vizu i zabrani dolazak u Australiju na 3 godine, prenosi Večernji.hr.

Ministar imigracije  Alex Hawke i dalje ima moć novim koracima zatražiti ponovno ukidanje Novakove vize i daljnju deportaciju iz Australije kao i zabranu povratka na tri godine.

Državni odvjetnik, Christopher Tan, rekao je kako Ministar ima 'osobnu moć poništenja' iako je sudac Anthony Kelly sada donio potpuno drugu odluku.

Đoković je do sada trebao biti pušten prema uputama suca, ali još nema konačne odluke.

Glavni razlog zašto je Novaku vraćena viza je što nije imao dovoljno vremena reagirati na njezino poništenje, odnsono, obavijest o istom.

Sudac Kelly rekao je tri razloga zašto je njeno ukidanje neutemeljeno:

Đokoviću je prošlog četvrtka ujutro u 5.20 sati rečeno da može imati rok do 8.30 sati za davanje komentara kao odgovor na obavijest o namjeri razmatranja otkazivanja prema članku 116. Zakona o migracijama.

Umjesto toga, Đokovićevi su komentari zatraženi u 6.14, a dužnosnik Granična kontrola odluku je donijela u 7.42. “Podnositelj zahtjeva je stoga odbijen do 8.30 ujutro da da neke komentare”, rekao je sudac Kelly.

Da je Đoković imao vremena do 8.30 ujutro, sudac Kelly je rekao da se mogao posavjetovati s drugima i dati argumente o tome zašto mu se viza ne bi trebala otkazati.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:24