StoryEditor
POSTAO JE MILIJARDER

Kakav stručnjak: Evo kako je Federer odbio 10 pa zaradio 600 milijuna dolara bez da se oznojio

Piše Desk  /  06.10.2021., 11:58h
Nike ne troši više od 10 posto ukupnog prihoda na sponzorske ugovore sportaša i drže se tog pravila, u tom su trenutku imali potpisane Rafaela Nadala, Serenu Williams, Mariju Šarapovu...

Roger Federer najplaćeniji je tenisač u 2021. godini, iako je odigrao samo 13 mečeva.  Zaradio je nevjerojatnih 90.6 milijuna dolara u godinu dana, a gotovo sav prihod bio mu je od sponzora.

On je jedini tenisač koji je uspio tijekom karijere zaraditi više od milijardu dolara, a zahvaljujući nevjerojatnim sponzorskim ugovorima on je u posljednjih 16 godina najplaćeniji tenisač svijeta, prenosi Večernji.hr.

Njegovi marketinški potezi teško se mogu nadmašiti. Najbolji je napravio kada je odbio svog dugogodišnjeg sponzora Nike koji mu je u tom trenutku ponudio ugovor vrijedan 10 milijuna dolara.

Bilo je to 2018. godine kada je Švicarac prekinuo suradnju koja je trajala 20 godina.

Nike ne troši više od 10 posto ukupnog prihoda na sponzorske ugovore sportaša i drže se tog pravila,  u tom su trenutku imali potpisane Rafaela Nadala, Serenu Williams, Mariju Šarapovu...

Roger je ipak odlučio odbiti njihov ugovor i potpisati s japanskom kompanijom Uniklo ugoor vrijedan nevjerojatnih 300 milijuna dolara.

Ugovor u sebi nije imao klauzulu o mirovini tako da će i u 46. godini dobiti vrtoglavi iznos. Potom je otkrio švicarski brend On Running kojima je postao prvo ambasador, a onda i glavno zaštitno lice kada je kupio udio u njihovoj firmi, a on se procjenjuje na još 300 milijuna dolara.

Dakle, odbivši 10, Roger je zaradio 600 milijuna dolara. Zvuči skoro kao magija.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 19:10