StoryEditor
Massimiliano Allegri

Juventusov trener uhvaćen u casinu, kladio se na utakmice? Talijani objavili snimku

Piše desk  /  20.10.2023., 09:21h

U Italiji naslovnice puni kladioničarski skandal. Nogometaši Nicolo Fagioli, Sandro Tonali i Nicolo Zaniolo uhvaćeni su u klađenju na nogometne utakmice i teniske mečeve. Zasad je izvjesno kako će Juventusov veznjak Fagioli dobiti kaznu od sedam mjeseci zabrane igranja, a prekjučer je pred sudom ispričao svoju verziju priče.

Problemi za Juventus mogli bi postati i veći jer je paparazzo Fabrizio Corona objavio da je i trener Massimiliano Allegri upleten u skandal. Navodno se Allegri kladio na utakmice Serie B, i to preko prijatelja koji je uplaćivao listiće umjesto njega. Allegri je uhvaćen i u jednom casinu u Monte Carlu za vrijeme pandemije koronavirusa.

Allegri se kladio na drugu ligu?

"Stalno je kockao. Jednom je osvojio 30 tisuća eura i dao tri tisuće eura osobi pored sebe govoreći da je to za račun, odnosno kladionički listić. Njegov prijatelj je uplatio listić za njega. Puno se kladio na utakmice Serie B iz casina", govori Coronin doušnik.

Kockanje u casinu nije sporno Talijanima, no klađenje na utakmice je problematično. Podsjetimo, Fagioli je nedavno priznao da se kladio na nogometne utakmice. Sportašima u Italiji zabranjeno je kladiti se na utakmice u organizaciji Talijanskog nogometnog saveza, UEFA-e i FIFA-e i zabranjeno im je izravno ili indirektno uplaćivati oklade. U središtu afere uz Fagiolija se nalaze Sandro Tonali (23) i Nicolo Zaniolo (24), članovi talijanske reprezentacije i igrači engleskih klubova Newcastlea i Aston Ville.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 19:03