StoryEditor
spoj dvojice hrvata

Jurić sanja dolazak Vlašića, Torino mu nastoji udovoljiti, no West Ham je postavio previsok odštetni zahtjev

Piše desk  /  21.06.2022., 13:02h

Talijanski mediji danas prenose kako bi hrvatski veznjak Nikola Vlašić mogao napustiti Premier ligu i doći kod hrvatskog trenera u Seriju A.

Vlašić je imao razočaravajuću sezonu u West Hamu. Londonski klub doveo ga je za 30 milijuna eura iz CSKA Moskve prije godinu dana, a bivši igrač Hajduka uspio je postići samo jedan pogodak u 36 nastupa. 

Prema brojnim izvorima iz Italije, Torino, klub kojeg vodi Ivan Jurić, započeo je pregovore oko transfera Vlašića. 

Ipak, ističu kako bi veliki problem mogle biti financije. Englezi navodno traže 27 milijuna eura, a problem je i plaća koju bi Nikola tražio u Torinu, spominje se iznos od četiri milijuna eura. 

Predsjednik Torina, Urbano Cairo, želio bi ispuniti veliku želju Jurića. Talijani pišu kako hrvatski strateg sanja dolazak Vlašića. Navodno su od West Hama tražili jednogodišnju posudbu uz uvjet da 'Čekićari' preuzmu dio plaće na sebe. 

Da je interes za Vlašićem stvaran potvrđuje i objava pouzdanog Fabrizija Romana. On je u svojoj objavi na Twitteru potvrdio natpise iz talijanskih medija:

- Postoje šanse da Nikola Vlašić napusti West Ham. Torino je zainteresiran, ali je još sve u počecima. 

Podsjetimo, Vlašić je nakon odličnih igara u Rusiji trebao biti veliko pojačanje za momčad koju vodi David Moyes, ali loši nastupi i spora prilagodba na engleski nogomet doveli su u pitanje i nastupe u reprezentaciji. Izbornik Zlatko Dalić dao mu je posljednji kredit pozivom na zadnje okupljanje, ali Vlašić je svjestan da su mu dobri nastupi uvjet za odlazak na SP u Kataru krajem godine, a to gotovo sigurno znači i promjenu kluba. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 22:58