StoryEditor
trener torina

Jurić: "Mi znamo što je rat s jačima, poklali su nas, ali uzeli smo natrag što je naše"

Piše desk  /  27.02.2022., 15:22h
Ruska invazija na Ukrajinu tema je o kojoj na konferencijama za medije i izjavama nakon utakmice priča cijeli sportski svijet, a o njoj su progovorila i dvojica hrvatskih trenera u Serie A. Talijanski mediji osim izjava Igora Tudora i Ivana Jurića izdvajaju i misli Siniše Mihajlovića.

"Mi u Hrvatskoj znamo što znači biti napadnut od najjačih, poklali su nas, ali uzeli smo ono natrag što je naše. Izostaje prava energična reakcija i to na svim razinama. To su strašne stvari, mi smo ih propatili i znam kako je to. Moramo napraviti sve što možemo da ih zaustavimo ili ih natjeramo da stanu", rekao je Jurić, prenosi Index Sport.

"Kao dječak sam iskusio rat iz prve ruke. Dugo je trajao, a svijet je stajao sa strane i gledao. Nadam se da će uskoro završiti. Nemoguće je da ponovo pričamo o ratu, ne danas", izjava je koju je dao Tudor na tu temu.

Siniša Mihajlović nedavno se rasplakao na konferenciji za medije dok je govorio o ratu, a sad dao još jedan osvrt na sve.

"Tijekom utakmica ste usredotočeni na nogomet i zaboravite sve sa strane. Kad utakmica završi postaje se teško s time nositi. Srećom, nisam direktno uključen, ali kad gledam TV, vraćaju mi se emocije stare 30 godina vezane za moju zemlju", rekao je Mihajlović pa zaključio:

"Prva vijest su bila bombardiranja, a onda su ona postepeno gubila na važnosti jer smo se navikli na to. Danas ne treba tako biti. Svi moramo pomoći, no ne samo na nekoliko dana. Srećom, samo rijetki znaju što je to rat. Postoje manje sretni, poput mene ili Ukrajinaca koji će to pamtiti cijeloga života. Svi ratovi su jednaki, pobjednika nema, samo nevinih koji umiru."

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 07:49