StoryEditor
najavna presica

Juranović se još jednom ispričao navijačima Hajduka; Čolak: Živim svoj san

Piše desk  /  09.11.2021., 11:19h
Hrvatski nogometni reprezentativci Josip Juranović i Antonio Mirko Čolak najavili su predstojeće utakmice Vatrenih nakon okupljanja u ponedjeljak u Zagrebu.

- Mislim da je svima fokus na Malti, svi smo malo i zaboravili na Maltu, s obzirom na to koliko se pisalo o Rusiji. Znamo da nam je cilj prvo uzeti tri boda, kvaliteta je na našoj strani, od prve minute trebamo uzeti loptu i pokušati riješiti sve čim prije, rekao je Juranović.

Govorio je Juranović i o tome kako se snašao u novom klubu.

- U pravom trenutku sam otišao u Celtic, sve mi se posložilo. Otišao sam iz Legije u veliki klub te sam zadovoljan sa Celticom. Bio sam jedanput s Bornom (Barišićem) otkad sam došao, ljudi me prepoznaju, ali kad me vide navijači Rangersa, počinju vikati "Glasgow Rangers", ali to je sve nogomet, objašnjava Juranović.

- Svi mi koji igramo nogomet, želimo igrati pred punim stadionima, tako će biti u Splitu, ali sada je bitna Malta. Ključevi su timski duh, strpljivost i igrati brzo, dodao je Juranović.

Josip Stanišić nova je konkurencija na deskom beku.

- Uvijek je dobro imati konkurenciju u svojoj ekipi, tako i u reprezentaciji, dobar je igrač, mlad i igra u Bayernu. Konkurencija je dobra, jer zbog toga daješ više od sebe, rekao je Juranović te ustvrdio:

- Sve je na nama i kako ćemo se mi postaviti od prve minute. Prema naprijed trebamo biti strpljivi i raditi kretnje i mislim da neće biti nikakvih problema.

Juranović je bio član Hajduk u neslavnom ispadanju od malteške Gzire pa je upitan i za taj susret, budi li Malta neka ružna sjećanja.

- Hvala što ste me na to podsjetili. Igrao sam posljednjih 15 minuta protiv Gzire, još jednom se ispričavam navijačima Hajduka zbog toga. Da smo igrali još deset puta, dobili bi ih u svakoj. Okrećemo se Malti kao profesionalci, idemo po tri boda, zaključio je Juranović.

Antonio Mirko Čolak govorio je o svojoj ulozi u reprezentaciji.

- Ja sam dio ove ekipe, izbornik me pozvao jer je vidio moje kvalitete kao špica. Gdje god me izbornik vidi, pružit ću svoj maksimum. Izbornik zna gdje su moje kvalitete, u šesnaestercu, na "devetki". Što se tiče konkurencije, svi želimo pobjedu, više pomažemo jedni drugima nego što smo konkurencija, rekao je Čolak koji i nakon odlaska u Švedsku i dalje prati hrvatsko prvenstvo.

- Pratim HNL, što se tiče Rijeke, nisam očekivao da će biti prva jer je promijenila puno igrača i sportskog direktora. Sretan sam zbog Rijeke, bit će velika borba na vrhu, ali vidjet ćemo. Bit će zanimljivo. Uvijek smo htjeli da je HNL zanimljiv, da ne osvoji Dinamo svake godine prvenstvo. Mislim da ćemo još imati zanimljivih utakmica do kraja sezone, rekao je Čolak.

Najavio je dvoboj s Maltom.

- Nema lakih utakmica, svaku utakmicu treba ići sto posto. Što se tiče naše kvalitete moramo igrati našu igru, kreirati šanse i odmah zabiti, to treba biti naš ključ pobjede, nema druge opcije, ustvrdio je hrvatski napadač koji ne vidi problem u reprezentaciji zbog nedostatka prave "devetke".

- Ne znam tko priča o problemima, tu nema problema, što se mene tiče. Ako se gleda zadnji ciklus, skoro sve smo dobili, a svi su zabijali, nije bitno tko postigne gol.

Luka Modrić upitan je za okršaj s Maltom zbog viroze.  

- On je najbitniji igrač u ekipi, nadam se da će igrati obje utakmice jer je naš motor. Htjeli bi da i on igra, ali ako neće moći, imamo puno kvalitetnih igrača s kojima možemo pobijediti Maltu, no što se toga tiče, mislim da neće biti problema, objasnio je Čolak.

Hrvatski napadač, za kraj, je rekao da bi mu ostvario još jedan nogometni san da dođe s Hrvatskom na Svjetsko prvenstvo.

- Živim svoj san, igrao sam Ligu prvaka, a sad daj Bože da budemo i u Kataru na Svjetskom prvenstvu i da ja budem tamo. Pružit ću sve da uspijemo i da se kvalificiramo, a onda ćemo vidjeti što dalje, zaključio je Čolak.

Svjetske doprvake čekaju dva završna ogleda u skupini H europskih kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru - 11. studenoga gostuju na Malti, a 14. studenoga dočekuju Rusiju na rasprodanom Poljudu.

Hrvatska je već osigurala barem dodatne kvalifikacije, a s dvije pobjede može osigurati direktan plasman u Katar kao prvoplasirana reprezentacija u skupini.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 16:12