StoryEditor
transferi

Juranović pred transferom karijere: Želi ga španjolski velikan

Piše desk  /  26.06.2022., 17:05h

Hrvatski reprezentativni desni bek Josip Juranović (26) mogao bi napustiti škotski Celtic u ovom prijelaznom roku. Nakon brojnih poveznica s klubovima iz engleske Premier lige, Sky Sports sada piše kako je za Juranovića zainteresiran španjolski velikan Atletico Madrid.

Diegu Simeoneu treba novi desni bek nakon što nije produljen ugovor sa Šimom Vrsaljkom, koji će se preseliti u Olympiacos. Za tu poziciju konkurira još samo 33-godišnji Daniel Wass pa Atletico traži dugotrajnije rješenje. Dosad ga nije uspio pronaći unatoč interesu za nekoliko igrača.

Premierligaši navodno nude 15 milijuna eura. Atletico bi to morao nadmašiti

Razlog je bio što Atletico još ni za jednog igrača nije htio platiti onoliko koliko su klubovi tražili. Španjolci se nadaju da bi s Celticom i Juranovićem moglo biti drugačije. Još nije poznato koliko su spremni ponuditi, no vjerojatno bi taj iznos morao biti veći od 15 milijuna eura, koliko navodno nude premierligaški klubovi.

S tim se slaže i legenda Celtica Chris Sutton, no on smatra da Celtic još uvijek ne bi trebao prodati Juranovića jer očekuje da će mu nakon Svjetskog prvenstva cijena porasti i do 25 milijuna eura, koliko iznosi najskuplji transfer u povijesti Škotske, kada je Arsenal 2019. kupio Celticovog Kierana Tierneyja. 

Podsjetimo, Juranović je u Celtic stigao prošlo ljeto iz varšavske Legije za tri milijuna eura. U Poljskoj je bio samo jednu sezonu nakon transfera iz Hajduka vrijednog 400 tisuća eura, a čini se da bi ponovno mogao promijeniti klub nakon samo jedne godine.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 09:46