StoryEditor
hrvatski branič

Joško Gvardiol rastužio navijače Reala i otkrio gdje prelazi na ljeto

Piše desk  /  20.02.2023., 12:08h

Joško Gvardiol je u velikom intervjuu za Times, jedan od najuglednijih svjetskih medija, otkrio gdje želi nastaviti karijeru. Točnije, u koju ligu bi htio otići iz njemačke, a dao je naslutiti i u koji klub. "Joško Gvardiol: Želim igrati u Premier ligi" naslov je Timesovog intervjua s mladim (21) stoperom koji je briljirajući na SP-u u Kataru podigao svoju ionako visoku cijenu toliko da će na ljeto, kada izgledno odlazi iz Leipziga, postati najskuplji branič u povijesti.

Nema dvojbe da će Gvardiol biti prvi defenzivac za kojeg će biti plaćena odšteta viša od 100 milijuna eura. Gvardiol je engleskom listu dao intervju prije utakmice njegovog kluba protiv engleskog prvaka Manchester Cityja u osmini finala Lige prvaka. Taj klub je jedan od zainteresiranih za Gvardiola, ali čini se da on neće kod Guardiole.

"Dva puta mi je propao transfer u Englesku, prvo iz Dinama u Leeds, a onda prošlog ljeta iz Leipziga u Chelsea, ali treći put će mi uspjeti. Da, želim igrati u Premier ligi", otkrio je najtraženiji branič Timesu i tako rastužio navijače Reala. Naime, donedavno se pisalo kako je Gvardiolov izbor taj klub, koji u ratama nudi Leipzigu do 120 milijuna eura za braniča. Ipak, Gvardiol je sada izjavio da mu Španjolska nije izbor. 

"Želio sam prihvatiti ponudu koja je došla ljetos, ali Leipzig je odbio. Nije mi bilo drago"

Gvardiol je ispričao kako mu je ljeto bilo turbulentno: "Bio sam jako zbunjen. Mjesec dana prije početka prijelaznog roka bio sam na razgovoru kod sportskog direktora. Rekao mi je: ‘Joško, nećemo te prodati, trebamo te.‘ To mi je bilo u redu, nisam imao ništa protiv ostanka u Leipzigu. Međutim, dva dana prije kraja prijelaznog roka nazvao me agent i rekao da je Chelsea poslao ponudu za mene.

Naravno da me to jako obradovalo, ali Leipzig je odgovorio da me neće prodati. Nije mi to bilo drago jer sam želio otići u jedan od najvećih klubova i bio sam nesretan takvom odlukom Leipziga, ali morao sam ostati." 

"Kamo god moj suigrač ode, želim s njim." Stvar je u tome da se zna gdje odlazi

Ne samo da je ostao nego je odmah po završetku ljetnog prijelaznog roka potpisao novi ugovor s Leipzigom. Međutim, to je tek odlaganje neminovnog, Gvardiolove prodaje idućeg ljeta. Sudeći po ovim Gvardiolovim riječima, jasno je i kamo: "Nikad nisam vidio igrača kao što je Christopher Nkunku, nevjerojatan je. Svaki put kad pričam o njemu, kažem: ‘Kamo god on ode, želim s njim.‘

Inače, napadač Leipziga, koji je u 160 utakmica za klub postigao 64 i namjestio 52 gola, sve je dogovorio oko ljetnog transfera u Chelsea, klub koji je odavno istaknuo Gvardiola kao prioritet. Nakon što je nedavno u zimskom prijelaznom roku na pojačanja potrošio rekordnih 330 milijuna eura, već je krenuo u ljetni šoping u Leipzigu. 

Dinamo dobiva bogatstvo

Podsjećamo, Gvardiol je u Leipzig prešao prije dvije godine iz Dinama uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub. Ako bi ga Leipzig prodao za spomenutih 120 milijuna eura, na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 101.2 milijuna eura.

Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, a to je 20.24 milijuna eura. Dinamo bi tako na igraču koji mu je u seniorskoj momčadi proveo samo dvije sezone i odigrao tek 52 utakmice zaradio ukupno 39.04 milijuna eura.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 08:38