StoryEditor
svjetsko prvenstvo u kataru

Još su tri mjesta slobodna za Katar: Evo koje se reprezentacije bore za njih

Piše desk  /  31.03.2022., 09:40h
Nakon što su Sjedinjene Američke Države i Meksiko osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo, poznato je 29 reprezentacija koje će krajem godine igrati u Kataru za naslov svjetskog prvaka. Čekaju se još tri sudionika prvenstva.

Europa će u lipnju dati svog posljednjeg predstavnika nakon utakmice u Cardiffu između Walesa i boljeg iz dvoboja Škotske i Ukrajine, koje će ranije međusobno igrati u Glasgowu. Iz Europe su plasman osigurali Hrvatska, Srbija, Španjolska, Švicarska, Francuska, Belgija, Danska, Nizozemska, Engleska, Njemačka, Portugal i Poljska.

Novi Zeland ili Kostarika, Australija/UAE ili Peru

Odigrat će se još dva interkontinentalna doigravanja. Novi Zeland, kao pobjednik kvalifikacija Oceanije, igrat će protiv Kostarike, a bolji iz dvoboja Australije i Ujedinjenih Arapskih Emirata za Svjetsko prvenstvo borit će se protiv Perua. Te utakmice igrat će se u lipnju u Kataru.

Ždrijeb Svjetskog prvenstva je u petak od 18 sati, a uz domaćina Katar i gore navedene europske reprezentacije u njemu će se naći i Iran, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Japan, Gana, Senegal, Tunis, Maroko, Kamerun, Kanada, Meksiko, SAD, Brazil, Argentina, Urugvaj i Ekvador.

Dnevnik.ba

01. listopad 2022 07:11