StoryEditor
bivši engleski nogometaš

Joey Barton: "Svakom muškarcu koji sluša ženske komentare o nogometu treba testiranje glave"

Piše desk  /  07.12.2023., 10:01h

Joey Barton (41), kontroverzni engleski nogometaš i donedavno trener tamošnjeg trećeligaša Bristol Roversa, na X-u (bivšem Twitteru) napisao je komentar o ženama u nogometu.

"Žene ne bi trebale govoriti s bilo kakvim autoritetom o muškoj igri. Dajte, budimo ozbiljni. To je potpuno drugačiji sport. Ako to ne želite prihvatiti, drugačije ćemo gledati na stvari. Ženski nogomet napreduje, to je fantastično za vidjeti. Ništa što kažu o muškom području ne mogu shvatiti ozbiljno", napisao je Barton.

Daily Mail piše kako je Barton ovom objavom napao stručne komentatorice u studiju Amazon Primea, koje su govorile o Premier ligi. U idućem tvitu napisao je kako "mišljenje većine muškaraca ima neku vrijednost, dok ostala nisu bitna", a u trećem dodao da "svakom muškarcu koji sluša ženske komentare treba testiranje glave".

Barton je potom podijelio nekoliko komentara i na njih žestoko odgovorio. Među ostalim, napisao je: "U nogometu sam otkako sam završio školu, prijatelju. Ja odlučujem što ću napraviti. Zapravo mi je dosadno. Puno je seronja. Crva. Lažljivaca. Srećom, igrao sam na razini na kojoj sam mogao dovoljno zaraditi kako bih mogao govoriti i raditi što j**eno želim."

Barton je bio igrač sklon incidentima

Bartonova igračka karijera trajala je do 2017. godine, kada se umirovio u dresu Burnleyja. Nastupao je za Glasgow Rangerse, QPR, Marseille, Newcastle i Manchester City. Ima i jedan nastup za englesku reprezentaciju.  

Tijekom karijere stekao je imidž grubijana i igrača sklonog incidentima. Često je pravio grube prekršaje, svađao se sa sucima i protivnicima te dobivao suspenzije.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:00