StoryEditor
qatara

Jeličić: Švicarci su dali dva beskamatna kredita, Piksi je igrao desnog bočnog. Osam primljenih golova u tri utakmice. Ćao

Piše desk  /  03.12.2022., 07:23h

Stručni komentator HRT-a Joško Jeličić u emisiji Qatara komentirao je poraz Srbije od Švicarske 2:3 u trećem kolu, kojim je Srbija ispala sa Svjetskog prvenstva kao posljednja u skupini G s jednim bodom. "Ja bih ovaj susret usporedio sa stanjem u državama Švicarske i Srbije.

Švicarci su dali dva beskamatna kredita koje Srbi nisu iskoristili, pa ih nije puno koštalo. Srbija je taktički neuredna momčad. Švicarci su iskoristili prednost na bokovima. Iz takvih situacija zabili su dva gola. S druge strane, poklonili su dva gola. Sistemski Srbija nije naštetila Švicarskoj. Nisam vidio rad njihovog izbornika, nije utjecao na stanje na terenu", rekao je Jeličić. 

"Švicarska nije sklona tehničkim pogreškama, iznenadili su me s ove dvije. No sistemski nisu puknuli. Srbija nema momčad. S jedne strane imate pojedince, a s druge imate uređenu ekipu koja prati svog trenera. Švicarska manjak talenta sakriva talentom i to je poanta ruke izbornika i uređene ekipe", dodao je Jeličić.

"Jeste li primijetili vođenje utakmice Yakina i Piksija? Jedan trener je stabilan i zna vladati svojom ekipom i slijedi ga. Piksi je drugi dio igrao desnog bočnog, odnosno većinu utakmicu se primao za glavu i komentirao na suđenje.

Odavao je nervozu, to su bitne stvari jer treneri svojim govorom tijela govore igračima kako se treba ponašati. Ako si ti nervozan, ako gestikuliraš, vidjeli ste i kako igrači ulaze u nervozu. Vođenje momčadi je iznimno važno", smatra Jeličić.

" Tomislav (Stipić, op. a.) i ja smo se umorili od raščlanjivanja srpske reprezentacije. Sve se reklo. Jedna reprezentacija koja ima individualce na jednom nivou, a primili su osam zgoditaka u tri utakmice, imaju jedan bod i "Ćao"

Dnevnik.ba

11. lipanj 2024 11:21