StoryEditor
sp u kataru

Jeličić o sucima: "Trebalo ih je na poluvremenu poslati kućama. Pokrali su Kanadu!"

Piše desk  /  23.11.2022., 21:44h

U prvom kolu skupine F na Svjetskom prvenstvu u Kataru igraju Belgija i Kanada, a nakon prvog poluvremena Belgijci imaju minimalno vodstvo golom Michyja Batshuayija. Ranije su u ovoj skupini reprezentacije Hrvatske i Maroka odigrale utakmicu bez golova.

Thibaut Courtois obranio je penal najvećoj kanadskoj zvijezdi, Alphonsu Daviesu, ali Kanađani su unatoč rezultatskom zaostatku bili bolja ekipa na terenu s čak 14 udaraca naspram belgijskih četiri. HRT-ov komentator Joško Jeličić u poluvremenu je bio vrlo kritičan prema sudačkoj ekipi:

"Očekujem da će glavni sudac Sikazwe i ovaj Soto iz Venezuele u VAR sobi na poluvremenu krenuti svojim kućama. Dva čista kaznena udarca nisu svirana Kanadi. Prva situacija je gdje je igraču Kanade dodao igrač Belgije, a označeno je zaleđe. Druga situacija je ovo saplitanje."

Inače, glavni sudac utakmice, Zambijac Janny Sikazwe, postao je globalno poznat nakon bizarne situacije na prošlogodišnjem Afričkom kupu nacija. Sudio je utakmicu između Malija i Tunisa u kojoj je čak dva puta prerano svirao kraj i izazvao kaos na terenu. 

No, umjesto da bude kažnjen, Zambijac je čak i nagrađen. Dobio je priliku da sudi utakmicu Svjetskog prvenstva u Kataru...

Kako su suci deinitivno najlošija karika ovog Svjetskog prvenstva shvaili su i redatelji prijenosa koji su više puta prikazali Pierluigija Collinu na tribinama. Umirovljeni talijanski sudac bio je zadužen za naputke sucima na Mundijalu, ali čini se kako je u tome odradio loš posao.

Nogometni sudac

Dnevnik.ba

23. srpanj 2024 16:37