StoryEditor
qatara

Jeličić: Kanađani umiru muški, moramo igrati naš nogomet; Zekić: Njihov izbornik nas je motivirao, ne zna karakter naše momčadi

Piše desk  /  27.11.2022., 13:44h

- Dišem s našom reprezentacijom, veselim se, logično, s obzirom na to da je važna utakmica. Možete misliti kako je tek onima koji će istrčati na travnjak, rekao je Joško Jeličić u emisiji Qatara najavljujući današnji dvoboj Hrvatske i Kanade.

- Dignuo sam se u 6 sati, što je za mene neuobičajeno. Pozitivna trema. Nadam se da ćemo svi uživati i prije svega da će se naši igrači opustiti i uživati, istaknuo je Zoran Zekić.

- Moramo odigrati pametnu utakmicu s ova tri važna igrača u sredini. Napadati hrabro i biti visoko. Kanađani umiru muški, igraju čovjek na čovjeka preko cijelog terena. Vodio bih vidjeti Šutala u prevenciji njihove brzine. Tri stopera im nisu na razini, igraju riskantno, s puno rotacija. Moramo igrati naš nogomet, biti čvrsti u duelu i hrabri. Kanadski izbornik prevršio je mjeru vulgarnom izjavom, ali dao nam je pogonsko gorivo, dodao je Jeličić, s čime se složio i Zekić: - Motivira nas. Zna karakter svoje momčadi, ali ne zna naše. 

Osmi dan na Svjetskom prvenstvu otvorio je dvoboj Kostarike i Japana. Slavila je Kostarika golom Keyshera Fullera u 81. minuti iz jedinoga udarcu u okvir vrata Kostarikanaca na ovome prvenstvu i tako zakomplicirali situaciju u skupini.

- Naša percepcija je bila da će Japanci na krilima pobjede nad Njemačkom biti bolji. Pokazali su i kroz azijske kvalifikacije da imaju motoriku i dinamiku, ali i problem kreacije, visine i duel igre. S druge strane, Kostarika je po statističkim pokazateljima najslabija reprezentacija. Turnirski sustav natjecanja je nepredvidljiv. Ono što ja očekujem od večerašnje utakmice Nijemaca i Španjolaca je dobar nogomet, istaknuo je Jeličić.

- Najveći problem Japana je kreacija. Kostarika se osvijestila nakon teškog poraza i danas su bili puno kompaktniji. Primili su pomalo jeftin gol. Izgubiti 7:0, a nakon nekoliko dana pobijediti Japan - to je velika kvaliteta, rekao je Zekić, piše hrt.hr.

Dnevnik.ba

25. siječanj 2023 12:20