StoryEditor
Stručni komentator HRT-a

Jeličić: "Gvardiol je najbolji stoper na svijetu"

Piše desk  /  30.11.2022., 20:36h

Stručni komentator HRT-a Joško Jeličić osvrnuo se na stanje u hrvatskoj reprezentaciji uoči odlučujuće utakmice protiv Belgije, ali i na to kako je on emotivno proživio pobjedu protiv Kanade.

"Kao što se kod nas dolje kaže u žargonu: 'Nije krv varenika'. To su emocije i naravno kad naši igraju je adrenalin i stres. Ja sam izgubio skoro dva kilograma taj cijeli dan kad je igrala Hrvatska. U toj pripremi, stresu kroz cijelu utakmicu... Ali, vrijedilo je. Sad imamo jednu mirnoću i stabilnost. Drago mi je i vidjeti da je uz Marka Livaju i naš Marko Šapit u formi", rekao je Jeličić.

Izbornik Zlatko Dalić i Mateo Kovačić u srijedu su bili mirni i staloženi na konferenciji za medije.

"Obojica imaju veliko iskustvo i velike rezultate iza sebe. Osjećaju i vide svlačionicu, duh koji ju krasi te zajedništvo. Uvijek sam ponavljao. Momčad je iznad svega, iznad svakog pojedinca. Kad dobiješ takvu grupu, gdje se ego stavlja sa strane, to se onda prezentira i na travnjaku. Zato i ta mirnoća imponira", rekao je Jeličić. 

Dodao je da ovi "Vatreni" zaslužuju sav kredibilitet. 

"Kad stojite iza onoga što radite, kada imate dovoljno samokritike, onda kritičari ostanu bez oružja. Imponira njihova stabilnost i razgovor. Taj mali Gvardiol, koji je najbolji stoper na svijetu, bez ikakve dileme, on je nakon utakmice sam rekao da je kriv za gol. On je 2002. godište, a igra Svjetsko prvenstvo kao u kvartu. Ima dovoljno samokritike, ali i svjestan što je dobro, a što nije. Kritika je podražaj za napredak", zaključio je. 

Dnevnik.ba

02. prosinac 2023 10:18