StoryEditor
hrvatski košarkaš

Jedna od najboljih partija Bogdanovića u NBA: Mostarac preko Dončića odveo Detroit do pobjede

Piše desk  /  02.12.2022., 07:27h

Bojan Bogdanović odigrao je jednu od najboljih utakmica u dresu Detroit Pistonsa, a njegova je momčad svladala Dallas Maverickse u produžetku. Završilo je 131:125, a hrvatski reprezentativac u slavlje svoje momčadi ugradio je 30 koševa, četiri skoka, četiri asistencije i dvije osvojene lopte.

Samo je jednom Bogdanović za Pistonse ubacio veći broj poena, 33 u porazu Atlanta Hawksa u listopadu. Za razliku od te utakmice, u ovoj je briljirao šutom, a Detroit je pritom stigao do šeste pobjede u 24. ogledu ove sezone u NBA ligi. Bogdanović je napadački učinak izgradio na fantastičnih 5/6 za tri poena, a isti učinak imao je s crte slobodnih bacanja. Tricu je pogađao s 83.3 posto preciznosti, a iz igre ukupno bio na 71.4 posto s 10 ubačaja iz 14 pokušaja, prenosi Index.

Utakmica za europski košarkaši ponos

Najbolji strijelac utakmice bio je Luka Dončić, inače i najbolji strijelac sezone u NBA ligi (33.6 poena u prosjeku). Ubacio je 35 koševa, od čega sedam trica iz 14 pokušaja, a imao je i pet skokova i 10 asistencija. Pokazalo se to premalo za pobjedu protiv razigranog Bogdanovića i Pistonsa, kod kojih su još iskočili Killian Hayes s 22 koša i osam asistencija te Marvin Bagley III s 19 poena i 13 asistencija.

"Na kocki je za Bogdanovića večeras bio europski košarkaški ponos jer je igrao protiv Luke. Napravio je ono što on radi. Siguran sam da je Luka odrastao gledajući Bogdanovića, obojica su se željela istaknuti u ovoj utakmici", rekao je nakon susreta trener Pistonsa Dwane Casey.

19. travanj 2024 16:24