StoryEditor
miroslav blažević:

"Jedan dečko iz reprezentacije mi se zamjerio, u Opatiji mi je rekao da me ne poznaje. Da sam mu ja trener..."

Piše desk  /  10.02.2022., 13:59h
Miroslav Ćiro Blažević je jučer proslavio 87. rođendan. Iako mu u službenim dokumentima stoji da je rođen 10. veljače, na svijet je ipak došao dan ranije, a otac ga je prijavio tek 10. veljače.

Iako Blažević ima velikih zdravstvenih problema i dalje se pojavljuje u javnosti pa je gostovao na televiziji N1 gdje je govorio o nasljedniku Luke Modrića.

"Ima jedan dečko koji mi se zamjerio, ali to nije razlog da ne kažem da on jedini može biti zamjenik Luke Modrića, to je Kovačić. Ja njega pratim od malena, on ni ne zna da ga pratim, vidim da je izvanserijski materijal. Sad je u Engleskoj i on tamo dobiva titulu najboljeg igrača, a ovdje ne daje ni 50% adekvatno svojim kapacitetima. Ja znam što on može, ima startnu reaktivnu brzinu i zna zabiti gol i daleko od gola. Ja ga javno prozovem, sretnemo se u Opatiji, a on kaže: ‘Ja vas ne poznam’. Ma vraga me ne poznaš, ne bi ti ni igrao da ja nisam napravio što jesam", rekao je Blažević i nastavio:

"On je izvanserijski igrač, ali još nije dao u kontinuitetu ono što mu talent dozvoljava. Da sam mu ja trener, dao bi, bogami. On je malo oportunist i ako se on zasad sam sprema, nema još svijest da se mora psihološki spremiti i dati optimalan učinak, da se taj učinak mora predstavljati u kontinuitetu jer samo to vam daje reputaciju i renome, on to još nije dokučio, on šara."

Samog Modrića Ćiro nije mogao dovoljno nahvaliti.

"On je jedan fenomen, tu nema dvojbe i ne bih rado pričao o njegovom nasljedniku jer on će još trajati, vjerujte mi i on je jedan razlog da se može generalizirati činjenica da se vijek igrača produljio. Luka Modrić jedan samozatajan, diskretan, on je mudrac svojevrsni i on zna kako može ostati aktivan. On je stalno aktivan, on analizira svoje predstave sa suprugom, gdje je pogriješio, on se sprema, pazi što jede, pozitivan je u svakom aspektu, on nema nikakav simptom zvijezde i zato je zvijezda."

Osvrnuo se Blažević i na sve uzbudljivu situaciju u Prvoj HNL te odgovorio na pitanje tko ima bolji napadački dvojac - Dinamo s Oršićem i Petkovićem ili Hajduk s Livajom i Kalinićem.

"Kako su problematična oba tandema… Za Petkovića moraš gatati hoće ili neće, Kalinić je nepoznata zvijezda, afirmirana, ali za mene nepoznata. On je u vrlo delikatnoj situaciji, on mora opravdati reputaciju, koliko je u stanju? Mi zanemarujemo činjenicu da se hrvatski nogomet digao u kvaliteti, on je apsolutno jednak s najjačim ligama svijeta tako da samo oni najbolji, koji su permanentno u natjecanju, mogu egzistirati u hrvatskoj ligi. Je li Kalinić zadržao tu žustrinu, brzinu, reakciju unatoč godinama? Ja bih to žarko želio jer očekivanja su velika, a kada se to predstavi drugačije onda su razočarenja još veća. Kalinić ima jednu reputaciju veliku. Je li u ovoj dobi on spreman opravdati ta očekivanja i reputaciju, to ćemo vidjeti."

Iznio je Ćiro i svoje razmišljanje o tome tko će biti prvak Hrvatske.

"Dinamovac sam, ali volio bih da Hajduk bude napokon prvi, oni to zaslužuju. Bit će teško jer Dinamo ima najbolju ekipu", izjavio je Blažević.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 03:34