StoryEditor
trener plemića

Jakirović: Prvo utakmica s Leotarom, o Veležu ću kasnije razmišljati

Piše Desk  /  10.09.2021., 15:23h
Nogometaši mostarskog Zrinjskog sutra igraju u gostima protiv Leotara susret osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Danas je održana i press konferencija Plemića, a nazočnim novinarima obratio se trener Sergej Jakirović. 

Na početku se osvrnuo na sutrašnju utakmicu i poručio je da će ekipa dosta opreznije uči u utakmicu jer ne žele da 'kiksaju' na isti način kao protiv ekipe Posušja.

"Čeka nas teška i zahtjevna utakmica zato što, kako smo sada gledali u analizi, Leotar u svakoj utakmici sve bolje i bolje djeluje. Pogotovo jer igraju sada kući. To je ekipa s karakterom jer su gubili nakon prvog poluvremena u Posušju sa 2:0, a onda su stigli do 2:2 i domaći su spašavali na kraju i taj bod. Nekoliko jako zanimljivih igrača imaju koji mogu napraviti probleme svima. Pošto mi imamo iskustvo iz Posušja gdje se pokazalo da u nogometu nema nekih pravila i da ne možeš samo doći i pobijediti, sutra ćemo biti oprezni. U ovih 21 dan imamo sedam utakmica i u svakoj moramo ići na tri boda. Pita se i domaćin, ali ako smo mi fokusirani na sebe i na ono što želimo možemo postići pobjedu", rekao je Jakirović na početku.

Osvrnuo se i na pripremni dio tijekom reprezentativne pauze.

"Napravili smo dosta taktičkih treninga u odnosu na ono što bi nas trebalo čekati sutra u Trebinju. Atmosfera je odlična i nadam se da ćemo sutra pozitivno riješiti susret. Očekujem sličnu utakmicu kao protiv Posušja, zanima me teren u kakvom je stanju. Kada vidimo na licu mjesta teren možda budemo morali promijeniti način igre, ali imamo i plan B", kaže Jakirović i osvrće se na stanje u ekipi.

"Stanje u ekipi je dobro. Tičinović osjeća neke probleme s mišićiem, tako da ćemo tu biti oprezni i nećemo rizikati. Samo oni koji su 100% spremni idu sutra s nama".

Bašić, Savić i Mašić su bili na okupljanju mlade reprezentacije i odigrali su nekoliko mečeva. Da li će to biti problem?

"Remeti pripremu za meč. Znam kada odu u reprezentaciju da je to malo opuštenije jer ti nemaš previše vremana s njima da radiš, jer u četiri dana igraš dvije utakmice. Pričao sam s njima i opet ću jer je svaki igrač važan. Procijeniti ćemo sutra da li će početi ili ući naknadno jer već za četiri dana nam slijedi novi susret. Imali su dobre nastupe u mladoj reprezentaciji i dobro su se prezentirali. To sigurno ostavlja traga na njih koliko god da oni kažu da su spremni", rekao je Jakirović.

Da li ćete večeras ići pogledati derbi Velež - Sarajevo jer nas skoro čeka gradski derbi?

"Uživo neće ići gledat jer nisam tu u Trebinju sam, ali pogledat ću na TV-u. Svaka utakmica mi nosi tri boda. Idemo utakmicu po utakmicu. Jasno nam je kakav nam susret slijedi, ali prvo moramo odraditi meč koji nam slijedi i to je Leotar kojeg moramo respektirati, a tek onda razmišljati o novim izazovima", piše Pogled.ba.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 23:16