StoryEditor
trener zrinjskog

Jakirović pred Posušje: "Uvijek sam govorio kako su oni najkvalitetnija ekipa u toj borbi za ostanak, ali mi želimo srušiti još neke rekorde"

Piše T.R.  /  13.05.2022., 12:29h
Nogometaši Zrinjskog u 31. kolu Premijer lige odlaze na gostovanje kod Posušja kojem je ovo izuzetno važna utakmica.

Plemići su odavno osigurali naslov prvaka, ali kako trener Sergej Jakirović ističe, motivaciju traže u rušenju pojedinih rekorada.

"Mi se uvijek želimo dobro predstaviti bez obzira što je za nas prvenstvo od 16. travnja praktički završilo. Ali, evo, nastavili smo i dalje pobjeđivati, držimo taj niz neporaženosti zadnjih 20 utakmica. Ali, smatram kako nas očekuje teška utakmica jer je Posušje u borbi za ostanak. Nedostaje im još par bodova da se spase. Vidim da su sada u jednom dobrom stanju, a i oni su za mene i inače, od te četiri ekipe u borbi za ostanak najkvalitetniji. To se vidi, pogotovo kada igraju kuću, s puno pouzdanja, s velikom podrškom navijača kojih je uvijek u velikom broju. I Posušje sigurno zaslužuje ostanak u Premijer ligi", kazao je Jakirović te nastavio:

"No, mi ćemo se dobro pripremiti za ovu utakmicu i napraviti sve da uzmemo pozitivan rezultat. Imamo dosta problema pred ovu utakmicu i možete očekivati šarolik sastav Zrinjskog."

Dosta problema s izostancima

"Nedostaje nam puno igrača. Uz Savića i Barišića koji su suspendirani, pa od prije Hadžića i Boje, sada su novi Šipovac, Ćorluka, Bekić, a neće biti ni Sabljića radi crvenog kartona u juniorskoj utakmici. U vezi imamo najviše problema, ali dat ćemo sve od sebe. Nadam se da do nedjelje neće više nitko otpasti. Današnji trening je prošao u redu, sutra još lagano, ništa specijalno i tako da ćemo nešto izmiksati. Miks iskustva i mladosti, uz dobru motoriku i moći ćemo parirati dobro protivniku."

U 20 godina Premijer lige ni jedan klub nije završio sezonu samo s jednim porazom

"Pa to je neki moj cilj. To sam već rekao momčadi i nadam se kako ćemo uspjeti ostati neporaženi u ove tri utakmice. Naravno, neće biti ni malo lako, svi te žele pobijediti, što je normalno, ali mi ćemo im u tom naumu probati to maksimalno otežati. Već smo sada u ovih 30 odigranih kola srušili rekord Zrinjskog iz 2014. koji je primio 13 golova, a evo mi smo na 12."

Borba za ostanak

"Pa dosta toga se iskristaliziralo, mada je još uvijek daleko od raspleta. Leotar je pobijedio Radnika, izravnog rival za ostanak i napravili su time veliki posao. Mislim da će se nakon ovog kola puno toga saznati, pogotovo ako Leotar pobijedi Rudara, a Posušje nam iščupa koji bod. Ali, ako Rudar pobijedi Leotar, onda će se opet sve dodatno zakomplicirati. Opet, Posušje mi izgleda tu kao najkvalitetnija ekipa. Gledao sam im utakmicu s Leotarom, gdje Landeka i Serdarušić, bez obzira koliko godina imaju, opet imaju energije i znaju se pametno postaviti na terenu. Tu je Pavković u napadu koji je jedno pravo osvježenje, jako brz igrač i ako mu ostaviš malo prostora, on će to maksimalno iskoristiti. Leko koji je isto između linija dobar te ta jedna dobra, stabilna zadnja linija s Horićem, Krištom i Horkašem koji je i kod nas bio."

U Posušju je uvijek sjajna atmosfera, očekujete li podršku vaših navijača?

"Ma, to uopće nije sporno. Pa, ako mogu doći u Prijedor, Bijeljinu i Tuzlu, sigurno će doći i u Posušje. A, smatram kako i u Posušju ima dosta navijača Zrinjskog. Tako da očekujem jednu dobru atmosferu, dobru utakmicu, otvorenu..."

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 05:31