StoryEditor
novi poraz dinama

Jakirović: "Ovo nema veze s nogometom i ništa što se dogodilo nije slučajno"

Piše desk  /  10.11.2023., 09:25h

Dinamov trener Sergej Jakirović bio je ogorčen sudačkim odlukama u utakmici protiv Viktorije Plzen u 4. kolu skupine C Konferencijske lige koju je njegova momčad izgubila 1:0 golom Choryja u 35. minuti. Domaćini su do pobjede došli golom iz penala nakon što je lopta u ruku pogodila Josipa Mišića. U završnici je VAR poništio Dinamu penal, a u sudačkoj nadoknadi i gol Sandra Kulenovića za 1:1.

"Teško mi je komentirati ovako vruće glave s obzirom na to što sam vidio, a prošao sam puno toga u životu. Činjenica je da nismo imali ravnopravan tretman. Stalno šutimo i ‘Nemoj ovo, nemoj ono‘, ali tko god se razumije u nogomet vidio je da ovo nema veze s nogometom, osobito europskim. Ništa ovdje nije slučajno, apsolutno ništa", rekao je Jakirović na press-konferenciji nakon utakmice i nastavio:

"Penal koji je protiv nas sviran... Čovjek skoči, nema loptu i ovaj pola metra iza njega udaljen. Znači, samo je cilj pogoditi glavom ili nogom nekoga u ruku i to je penal. Ti padaš, ne vidiš čovjeka uopće, nije mi to nikako jasno. S druge strane imamo situacije za nas koje se ne gledaju. Ako ono na Baturini nije penal, onda ja ne znam što jest. 

Na kraju poništen gol, to nema veze s vezom. Ta linija može biti povučena kako god. Ako gledamo stražnjicu protivničkog igrača, onda Ristovski nikako ne može biti u zaleđu, kut kamere je smiješan. Što se utakmice tiče, dobro smo ušli u prvih dvadeset minuta i onda smo malo pogubili konce.

Nismo mogli izaći iz pritiska i na poluvremenu smo reagirali i dobili živosti sa Sučićem i Kulenovićem. Pokušavali smo, gol je visio u zraku, a oni nam više nisu došli ni blizu. Nažalost, u dvije utakmice smo izgubili šest bodova iz dva penala koji su za mene prelako dosuđeni."

Vjerujete li i dalje u prolazak skupine i kako dići momčad za utakmicu s Rijekom?

"Naravno da vjerujem. Bili smo svjesni da, ako se dogodi ovakav scenarij, s dvije pobjede protiv Astane i Ballkanija možemo ići dalje. Naravno, nije nikoga lako pobijediti, ali moramo to napraviti. Nije lako, ali moramo naći snage i s novim igračima u nedjelju sa svježinom i energijom odgovorimo na energiju Rijeke. Imamo dva dana, izabrat ćemo najbolje što imamo."

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 18:11