StoryEditor
podcast opsajd

Jakirović o plaćama igrača Zrinjskog: Ne možemo parirati Sarajevu, sve preko 5.000 eura neto za nas je previše

Piše desk  /  30.06.2022., 12:33h

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović gostovao je u srijedu u podcastu Opsajd, koji vode novinari i treneri Saša Ibrulj i Ismet Turšić, te govorio o mnogim temama, pa i oi Šerifu iz Tiraspola, protiv kojeg ga očekuje europski dvomeč.

"Jako malo znamo o njima. Naslonili smo se na posljednja dva mjeseca. Četiri igrača su u ovoj postavi u odnosu na jesen. Ostalo je sve poslije došlo. Sad dolaze novi igrači, vidio sam po popisu za vizu da je prvo bio jedan popis, pa su ga poslali nanovo i opet fali šest igrača. Veliki je upitnik tko će tu doći. Princip dovođenja igrača, stil igre kod njih je isti. To je više kontraška ekipa nego što će se kontinuirano u napadu nametati. Imaju visok individualnu kvalitetu. Smatram da u nekoj ekipnoj igri možemo parirati", rekao je Jakirović u Opsajdu, a prenosi Faktor. 

"U europskim utakmicama odlučuju sitni detalji, hoćeš li pola koraka suziti, nećeš ostaviti prostor iza sebe. Bilo bi samoubojstvo ostaviti prostor iza sebe, jako su brzi ljudi. Ono što oni dovode, o takvim igračima ja mogu samo sanjati. Bit će teško i zahtjevno. Favoriti su, ali i mi imamo konje za utrku", dodao je strateg Zrinjskog. 

Elokventni trener Zrinjskog komentirao je i financijske mogućnosti Zrinjskog, dodavši kako bh. prvak ne može parirati Sarajevu kada je plaćanje igrača u pitanju.  

"Sve više od 5.000 eura neto je skupo za Zrinjski. To nije za nas. Njihovo legitimno pravo je tražiti određeni iznos novca. I ja sam bio igrač. Tu nema ljutnje. Nisam ja znao da će poslije završiti u Sarajevu. Oni su procijenili da će im ti igrači pomoći, kao što sam i ja procijenio da bi i nama pomogli", prenosi Faktor Jakirovićeve riječi. 

"Okrenuli smo se drugoj varijanti, fiksna plaća s bonusima. Ako si prvak, lako je podijeliti. Ako završiš kao pretprošle sezone, onda je problem. Kako ćeš namiriti plaće, to je nemoguće". 

Dnevnik.ba

08. kolovoz 2022 00:56