StoryEditor
trener zrinjskog

Jakirović o mogućim protivnicima: "Sve su to prvaci svojih država, svi su barem 70% svojih utakmica pobijedili i koga god da izvučemo sigurno je da će biti neizvjesno"

Piše T.R.  /  10.06.2022., 19:30h

Nogometaši Zrinjskog danas su u Mostaru odradili prvi trening uoči odlaska na pripreme za novu sezonu u Sv. Martin na Muri.

Prije treninga novinarima se obratio trener Zrinjskog Sergej Jakirović koji je iznio svoja očekivanja od nove sezone.

Nadam se da su se igrači odmorili, znam točno što nam treba da bi bili još bolji. Mada je teško reći u kojem segmentu. Rano sve počinje zbog Europe, imamo 5. srpnja već prvu utakmicu i svjestan sam da za tri tjedna moramo biti na natjecateljskom nivou i odigrati dobru utakmicu.

Na prvom treningu nije bilo dosta igrača koji imaju reprezentativne obveze

Nama je to čast, imamo sedam reprezentativaca u U19, U21 i A selekcijama. Bilbija i Barišić neće biti s nama do 15.6., a nakon toga će dobiti sedam dana odmora jer nisu ni malo odmarali, tako da oni neće biti s nama u Sv. Martinu na Muri. Mladi igrači će doći u nedjelju na trening i oni idu s nama. Od novih igrača došli su Frane Maglica, Filip Brekalo i Mario Ćuže, a uz njih ćemo priključiti i još dva naša mlada igrača; Berberovića, Malkočevića, a i Kozinu koji je 2005. godište zbog problema na toj poziciji jer su nam Marić i Magdić još roviti, pa ćemo tako imati igrača za dvije ekipe.

image

Trening Zrinjskog

DNEVNIK.BA - T.r.

O novim igračima

Maglicu znam još od juniora, pratio sam njegov razvoj. Ovo što je pokazao u Posušju prošle sezone je ono što nas zadovoljava, znamo da ima još mjesta za napredak i da nam može dobro poslužiti u rotaciji. Može igrati tri pozicije; desnog bočnog, stopera, a i u poziciji s tri defenzivca se dobro snalazi. Što se tiče Ćuže on može igrati na svim ofenzivnim pozicijama. Bio je u Dnjipru, ali kako je gore nažalost rat, vratio se u Dinamo II, odigrao dobru polusezonu u kontinuitetu, ima puno HNL iskustva i smatramo da može donijeti dodatnu kvalitetu našoj momčadi. Što se tiče Brekala, mi smo na toj poziciji lijevog bočnog imali dosta problema. Imali smo Bekića, koji je nažalost imao problema s ozljedama, pa je Memija morao uskakati na tu poziciju. On je također igrao dobro, ali i njega su stigle ozljede te je bio rovit u zadnjim kolima. Brekalo je 2002. godište, mlad, bh. igrač i nama jako iskoristiv. Plus njegov transfer je i ulaganje u budućnost, a opet ima određeno iskustvo bh. lige. Tako da znamo što dovodimo i mislimo da ga možemo još bolje razviti. 

Bašićev transfer

Izvjesno je kako će Bašić otići u Rusiju. Sve je ostalo na klubovima da se dogovore i vjerujem kako će se to brzo riješiti. On je jedini koji je za sada dobio službenu ponudu. Znam da se uvijek piše svašta. Pa tako kada dovedem nekoga, odmah su natpisi 'Ode Ćorluka'. Zašto bi Ćorluka išao ako dovedem drugog igrača na njegovu poziciju? Mi smo ozbiljna momčad i moraš imati 22, 24 igrača pogotovo na ljeto kada se igra Europa. Što se tiče naših pojačanja, možete očekivati još četiri nova igrača. Radi se na tome, dva su ispod 21 godine. Moramo tu reagirati jer bez njih se ne može. Evo da kažem odmah, kako mi je jako drago što je Savez promijenio pravilo u smislu da ga ne možeš mijenjati u prvom prekidu. Meni je to pravilo bilo smiješno jer mogu misliti kako se taj igrač osjećao. Evo sada je pravilo promijenjeno da od dvojice mladog igrača ne smiješ vaditi u prvom poluvremenu, a drugi mora završiti utakmicu. Drago mi je zbog toga i ti igrači sada imaju 'pole position' i ako su pametni, ako slušaju mogu to mogu to jako dobro iskoristiti. A, primjer mogu naći u našim Saviću i Bašiću.

Očekivanja za iduću sezonu

Teško je nadmašiti ovu prošlu. Ne treba se zavaravati, ne treba lebdjeti po zraku već se dobro pripremiti. Znamo mi što nas čeka, sada nas svi još više žele pobijediti. Moramo biti maksimalno koncentrirani svaku utakmicu kako bi došli do naših ciljeva. Naravno, svi će reći da je cilj obraniti titulu, ali ja ću reći kako je naš cilj prvenstveno biti u prve tri momčadi jer i ostali klubovi se pojačavaju. Nadam se kako ćemo se dobro pripremiti, da će nas ozljede zaobići i polako, utakmicu po utakmicu.

Europa

Čekamo utorak da izvučemo našeg suparnika i onda maksimalna koncentracija na te dvije utakmice. Skauting, analiza i sve ono što nas čeka. Ne mogu odgovoriti koga bi htjeli izvući jer tu nema laganog protivnika. Sve su to prvaci svojih država, svi su barem 70% svojih utakmica pobijedili i koga god da dobijemo sigurno je da će biti neizvjesna utakmica. Nadam se da ćemo mi biti na nivou jer se želimo dobro reprezentirati i želimo dobre igre iz prvenstva prebaciti u Europu. Meni je cilj za sada proći pretkolo Lige prvaka jer to Zrinjski nikada nije napravio - zaključio je Jakirović.

image

Trening Zrinjskog

DNEVNIK.BA - T.r.
 
image

Trening Zrinjskog

DNEVNIK.BA - T.r.

Na prvi trening odazvalo se 25 igrača (22 + 3 vratara). Uključujući i Ivana Marića koji je radio prema posebnom programu.

Opravdano je izostalo 7 reprezentativaca:

- Bilbija, Barišić  (A)

- Bašić, Savić, Sabljić (U21)

- Šakota, Prskalo (U19)

Novi igrači već potvrđeni su: Frane Maglica, Mario Ćuže (posudba GNK Dinamo) i Filip Brekalo.

Priključeni igrači: Berberović Malkočević (2004) i Kozina (2005).

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:46