StoryEditor
trener dinama

Jakirović o mogućim pojačanjima: "Grbić nam je preskup, a Rijeci ne damo novac za Labrovića i Pašalića"

Piše desk  /  19.11.2023., 14:34h

Razna imena igrača pojavljuju se u medijima koja bi Dinamo želio vidjeti u svojim redovima. Neki spominju da je Dinamu želja iz Atletico Madrida dovući vratara Ivu Grbića, ali i igrače Rijeke Marca Pašalića i Nediljka Labrovića.

Na ova škakljiva pitanja odgovorio je trener Dinama Sergej Jakirović.

"Nema još nikakvih novosti. Vidim što se piše, ali sve te priče su na dugom štapu, nema još nikakvih odluka, niti bilo kakvih konkretnih zaključaka", poručio je za Sportske novosti strateg Dinama.

Nastavio je u istom tonu Jakirović.

"Čitao sam vaš list, pa vidim da se svašta priča na kavi u kuloarima u Sheratonu. Radi se o tome da Dinamo želi dovesti Nediljka Labrovića i Marca Pašalića. Odmah ću vam kazati, to nije realno. Baš je to bezveze. Svi znate da bi Mišković za njih tražio ogromne novce, a Dinamo mu ne želi dati te novce! Dakle, nikoga nismo kontaktirali na tu temu, a onda se iz Rijeke puštaju probni baloni", poručio je trener Modrih.

‘Opipava se puls javnosti‘

Tvrdi kako Dinamo nikada nije posalo službenu ponudu za Labrovića. 

"Opipava se puls javnost zbog mog odlaska iz Rijeke. Pa zar nije normalno da se nazove mene ili nekoga u klub!? Sami znate da ja nemam nikakvih problema s tim, cijelo vrijeme normalno komuniciram, kod mene nema skrivanja. Nije valjda važnija kava u Sheratonu", rekao je Jakirović.

Komentirao je i u kojim pozicijama treba pojačanje.

"Gledamo sve pozicije! I to nije floskula. Želimo se pojačati, ali želimo dovesti igrače koji su bolji od onih koje imamo u svlačionici. Naravno da ćemo reagirati ako takve igrače možemo dovesti. Nije lako dovesti igrače takve kvalitete. Svi traže puno novca, danas je pravo pojačanje, koje će biti bolje od naših igrača koje imamo u rosteru, prilično skupo. Vjerujte, nema ništa ispod pet milijuna eura. Češljamo, tražimo najbolje opcije, ali nije nikakva tajna da ćemo se pojačati. No, što možemo dovesti, o tom potom", istaknuo je.

Dodaje kako želi dovesti "rakete". 

"Totalno je svejedno koliko imaju godina. Samo da su ‘rakete‘, da su brzi igrači kakve danas traži moderni nogomet, igrače koji mogu igrati pod visokom intenzitetom. Vidite, bili smo u Prištini, kod Ballkanija, pa su nas ljudi satrali. Zato što imaju neke igrače koji mogu igrati jakim intenzitetom", naglasio je trener Dinama.

Grbić preskup, a Čavlinu će ipak ostaviti

Zatim se dotaknuo Grbića i Nikole Čavline iz Lokomotive.

"Ma dajte, kako bismo doveli Grbića koji ima ugovor s Atleticom iz Madrida? Kako bismo to mogli platiti? Jedino da se dogovori s Atleticom, pa da postane slobodan igrač. Čavlina? Pa to nije nova priča. Meni je Čavlina zanimljiv. Iako je u Lokomotivi, on je vratar Dinama. Nekako je i logično da dođe u Dinamo. Međutim, ako bismo doveli Čavlinu, onda je sve jasno, morat ćemo mu dati ‘pole postition‘. Dakle, onda mora biti prvi vratar", istaknuo je.

Otkrio je i jednu priču za koju mediji do sada nisu znali. 

"Radi se o mladom Morenu Živkoviću, kojeg sam želio u Dinamu zadnjeg dana ljetnog prijelaznog roka, ali tada smo ipak odlučili da ga ostavimo u Lokomotivi, da ga ne ‘ubijamo‘, jer smo znali da će u Lokomotivi imati minutažu, da će se razvijati. On je dijete Dinama. Pokazao je da može igrati na visokoj razini i mi to sve pratimo", zaključio je Jakirović.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 06:23