StoryEditor
zrinjski uoči šerifa

Jakirović: "Mislim da ću morati više obuzdavati igrače, nego ih motivirati", Bilbija: "Iskoristit ću i milipriliku, pa makar je morao tražiti svih 90 minuta"

Piše T.R.  /  05.07.2022., 14:28h

Prvaci BiH, nogometaši Zrinjkog sutra u Mostaru dočekuju moladavskog prvaka Šerif u prvoj utakmici 1. pretkola Lige prvaka.

Uoči susreta na press konferenciji su se novinarima obratili trener Plemića Sergej Jakirović i kapetan Nemanja Bilbija.

"Čeka nas težak i zahtjevan protivnik koji je dosta promijenio svoju momčad u odnosu na prošlu sezonu. Od onih njihovih utakmica u Ligi prvaka prošle godine, ostala su im samo četiri igrača, od kojih dva nisu na popisu, mada ih večeras još uvijek trener može prijaviti. Mi smo se oslonili na njihovu utakmicu s Bragom jer je tu bila većina igrača koji će igrati protiv nas. Nažalost nemamo ni jednu svježu informaciju sa zadnje dvije njihove prijateljske utakmice. Mislim kako je njima puno lakše nas skautirati jer mi nismo mijenjali, ali nema veze... Pripremili smo se dobro, odlično smo odradili pripreme. Svi su na dispoziciji osim Slobe Jakovljeviča koji se tek vraća u trenažni proces i Nike Jankovića koji ima crveni karton", kazao je Jakirović i nastavio:
"Gledamo optimistično na ovu utakmicu. Vidimo da je stadion rasprodan i želimo se dobro prezentirati. Ponavljam, naš cilj u ove dvije utakmice je proći Šerif i koliko god bilo teško, kakav bi ja bio sportaš i trener kada ne bih zastupao takvu tezu. Smatram kako imamo dobar kontinuitet, imamo intenzitet za takvo nešto i vidjet ćemo. Bit ćemo puno pametniji nakon prve utakmice.

S obzirom da je Zrinjski osigurao naslov prvaka BiH davno prije kraja sezone, ovo im je prva prava natjecateljska utakmica nakon dugo vremena.

"Momčad je u dobrom stanju. Vidjeli smo to na pripremama koje su uslijedile nakon jako kratkog odmora. Čak bi rekao da su na ove pripreme došli u puno boljem stanju nego na prošle, što je rezultat trenažnog procesa koji je snazi već godinu i pol. Optimisti smo, odigrali smo tri jako dobre utakmice na pripremama, podijelili smo svim igračima podjednaku minutažu, tako da imamo jasnu sliku. Ali, u ovim utakmicama se ide s provjerenim snagama i svi dobro znamo koji su to igrači. Nažalost, nemamo Slobu i Niku, ali svi ostali su spremni. Jakovljevića će zamijeniti Magdić"

Što očekuje od Šerifa

"Mislim da se možemo nositi s njima. To je kontraška momčad. I kada su prošle godine igrali Ligu prvaka odgovaralo im je da ih se napadne. Tako su izbacili i Zvezdu i Dinamo, a i pobijedili Real. Odgovaralo im je da napadu prostor iza protivničke obrane i to je nešto na što moramo obratiti posebnu pažnju. Princip dovođenja njihovih igrača je isti, npr. ode Traore u Ferencvaroš oni dovedu drugog koji je jako sličan njemu. Naravno bio je trener koji je sve to sklapao, a sada je došao moj kolega i prijatelj Stjepan Tomas, tako da treba malo vremena da njegova ideja padne na plodno tlo. Smatram da u momčadskoj igri i u uigranosti mi imamo određenu prednost jer nije isto kada svako dva dana dovedeš nekog novog igrača.

Atiemwen?

"Pa on je najbolji bio kod mene u Gorici i tada je i napravio transfer u Dinamo koji je najskuplji transfer u povijesti kluba. Poslije mi se činilo kao da se stalno traži, sad ne znam je li do njega, do njegove adaptacije, ali nije isto igrao u Gorici i u Dinamu. A i poslije, gdje god je bio na posudbama, nekako se tražio. Vidjet ćemo kako se prilagodio u Šerifu.

Jeste li imali kontakt zadnjih dana s Tomasom?

"Nisam. Nisam namjerno. Vidjet ćemo se kada dođu tu, a s njim je i prijatelj Alen Šušnić. Oni su nas sigurno pratili bez obzira koji su angažman imali, tako da znaju sigurno puno o nama. Ali opet, mi treneri pripremimo svoje momčadi, ali igrači su ti koji donose određene odluke na terenu.

Očekuju se pune tribine, igračima neće trebati motivacija, hoće li se vaš govor prije utakmice razlikovati od prvenstvenih?

"Neće, moj govor je uvijek isti. Sastanak prije utakmice i naravno, stvar je trenutka inspiracije. Mislim kako ću ja više morati obuzdavati ekipu nego što ih moram nešto motivirati, što je i logično.

Nakon Jakirovića, novinarima se obratio kapetan i najbolji strijelac kluba Nemanja Bilbija

"Nakon onakve sezone gdje smo dominirali cijelo vrijeme zaslužili smo jednu ovako veliku utakmicu u Mostaru. Ne bi se želio ponavljati sa šefom, reći ću samo da smo spremni, ali i da mi je žao što nema Slobe i Nike. Međutim, oni su nam podrška i tko god sutra istrči na teren će dati svoj maksimum. Mislim da im možemo parirati. I prije dvije godine smo igrali s dobrim ekipama, pa smo bili u egalu, da se sada ne vraćam na to kako smo ispali. Publika će nam biti 12. igrač i jedva čekamo da istrčimo i da im pokažemo da nije slučajno prošla sezona bila onakva.", kazao je Bilbija.

Očekujete li poseban tretman od njihovih defenzivaca?

"Pa, i ne. Oni su snažna ekipa i igrali su protiv puno boljih igrača nego što sam ja. Ali, ako mi se ukaže i miliprilika, iskoristit ću je pa makar je morao svih 90 minuta tražiti!", zaključio je Bilbija.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:16