StoryEditor
već otpisani

Jakirović je odmah otpisao igrače koje je Dinamo doveo Bišćanu

Piše desk  /  01.09.2023., 11:36h

Nakon neuspjelih pokušaja da se plasira u Ligu prvaka, a onda i u Europa ligu, Dinamo će u ovoj sezoni međunarodne utakmice igrati u trećem po snazi europskom natjecanju, Konferencijskoj ligi. Osim tih nastupa, mora se usredotočiti i na to kako nadoknaditi zaostatak za Hajdukom na prvenstvenoj ljestvici.

Hajduk je savršeno ušao u SuperSport HNL i nakon pet odigranih utakmica predvodi ljestvicu s 15 bodova. Dinamo uz utakmicu manje ima zaostatak od osam bodova i pred sobom zadatak obrane titule prvaka. Kadar kojim raspolaže Sergej Jakirović većinom je naslijedio od svog prethodnika Igora Bišćana i poslova koji su u klubu napravljeni prije nego što je sjeo na klupu, prenosi Index.

Neki su već odigrali svoje?

Prema nekim potezima i raspodjeli minutaže, čini se da je neke igrače već otpisao ili barem gurnuo u drugi plan.

Prije nešto više od mjesec dana Dinamo je potvrdio da je Takuro Kaneko njegov novi igrač. Pisalo se da je Japanac stigao na posudbu koja bi trebala trajati godinu dana i koju je Dinamo platio 400 tisuća eura, a 25-godišnjaka će moći otkupiti za 1.1 milijun eura. Bišćan mu je dao 180 minuta u dvije ligaške utakmice i još šest protiv AEK-a u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Jakirović mu nije dao ništa.

Maxime Bernauer je slična priča. Dobio je 22 minuta od Bišćana protiv Astane, 90 protiv Istre i 59 protiv Gorice. Francuski Goal je po njegovom dolasku u Dinamo objavio da će Paris, iz kojeg je stigao, dobiti 1.8 milijuna eura ako se ispune svi uključeni bonusi vrijedni pola milijuna eura. Osnovni dio transfera je 1.3 milijuna eura. Jakirović mu nije dao ni minute.

Nesretni Lokomotivin dvojac

I dok su Kaneko i Bernauer na klupi ili tribini zbog Jakirovićeve odluke, a otprilike dva milijuna eura zasad investicija koja se nije isplatila, u bolju budućnost kluba uloženo je još šest milijuna za Lukasa Kačavendu i Luku Stojkovića. Iako dojučerašnji igrači Lokomotive ne mogu u istu rečenicu kao Japanac i Francuz, što zbog svojih godina što zbog toga što su bili ulaganje koje će se vrlo vjerojatno isplatiti, činjenica je da će obojica zbog ozljeda izbivati dulje vrijeme. 

Nizu treba dodati i Bogdana Mihajličenka, ukrajinskog lijevog beka koji zasad nije impresionirao navijače. Iz toga se može zaključiti da je najviše pogleda od igrača koje je Dinamo ljetos doveo sad okrenuto prema Gabrielu Vidoviću. Bayernov 19-godišnjak nije mogao pomoći u europskim utakmicama, ali sigurno će biti od koristi u ogledima u Hrvatskoj.

Vidović bi trebao impresionirati

On će zauzeti poziciju lijevog krila, na kojoj je nakon odlaska Ivanušeca trebao ordinirati Stojković. Dinamo bi Vidovićevu posudbu trebao platiti 200 tisuća eura, a ako ga želi kupiti, Dinamo će morati platiti 3.2 milijuna eura. Bayern će zadržati i pravo da ga vrati iz Dinama, i to po fiksnoj cijeni od 11 milijuna eura, u slučaju da Dinamo prije toga otkupi njegov ugovor.

Standardni mladi reprezentativac Hrvatske stigao je u završnici prijelaznog roka. Novac koji je za njega izdvojen nije velik, ali očekivanja jesu. Na njemu je da se nametne Jakiroviću i od njega dobije ono što neki dovedeni u Bišćanovo vrijeme nisu - minutažu.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 16:06