StoryEditor
novi trener

Jakirović: Dolazak u Rijeku za mene je veliki sportski izazov

Piše hina  /  02.12.2022., 15:55h

Rijeka uvijek mora biti među četiri najbolje hrvatske nogometne momčadi, kazao je u petak na svom službenom predstavljanju novi trener prvoligaša s Rujevice Sergej Jakirović.

Rijeka trenutno zauzima razočaravajuće osmo mjesto na ljestvici Hrvatske nogometne lige (HNL), a čelnici kluba rješenje su potražili u Jakiroviću, koji je s velikim uspjehom protekle dvije godine vodio aktualnog prvaka BiH Zrinjski.

"Kad se pojavila ponuda prilično brzo sam sve dogovorio. Zadovoljan sam zbog dolaska u Rijeku i za mene je ovo veliki sportski izazov. Došao sam u Rijeku napraviti dobar posao jer ovaj klub to zaslužuje. Osjetio sam da je vrijeme za moj iskorak, a dolazak u Rijeku to apsolutno jest", kazao je Jakirović.

Dodaje kako su ga privukli ciljevi koje ovaj klub ima.

"Iskreno rečeno, ne volim zonu komfora, već suprotno. Tako se uvijek dolazi do sjajnih stvari. Uvjeren sam da će se na proljeće gledati nešto drugačija Rijeka. U svakom slučaju puno pozitivnija", naglasio je Jakirović.

Ipak, ističe kako je pred njim težak posao.

"Naravno da nas sve zajedno čeka težak posao, problemi se znaju i oni se moraju rješavati. Neću gledati u prošlost, ništa se od toga ne može vratiti već idemo rješavati stvari. Uzroke znamo, a posljedica je loš plasman na ljestvici i slabi rezultati. Već sada znam da je najveći problem Rijeke fizička spremnost igrača koja nikako nije na razini, ali vjerujem u svoj rad i sve ono što smo dosad radili. Moj prvi asistent bit će Marko Salatović, kondicijski trener je Marin Ivančić, a video analitičar Anđelo Roguljić. S nama ostaje i Radomir Đalović kao drugi asistent, te trener vratara Gojko Mrčela", dodao je Jakirović.

Navijačima je obećao da će gledati agresivniju, dinamičniju Rijeku.

"Onaj tko je pratio moj rad i moje momčadi zna da se igra dosta visoki presing i da se igra za gol. Obrana počinje od napada, taktička disciplina se mora poštovati. Igrao sam tu, znam što piše na dresu, 'Krepat‘ ma ne molat', iza svake utakmice se to mora osjetiti, vidjeti, svaki navijač i onaj koji voli Rijeku to mora osjetiti, a naravno da svatko voli pobjeđivati. Prvo stabilizacija momčadi, idemo korak po korak", poručio je Jakirović.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 12:29