StoryEditor
kauboji oslabljeni

Jaganjac zbog potresa mozga odlazi s Eura: Ne bi smio riskirati, ima ugrađenu metalnu pločicu

Piše desk  /  18.01.2022., 14:48h
Procjena liječnika je da nakon potresa mozga lijevi vanjski Hrvatske ne bi smio riskirati i nastaviti igrati na EP-u jer od ranije u glavi ima ugrađenu metalnu pločicu zbog teške ozljede.

Halil Jaganjac neće više igrati za Hrvatsku na Euru. Zbog lakšeg potresa mozga, koji je zaradio protiv Srbije, umjesto u Budimpeštu u drugu grupnu fazu, otišao je u Zagreb. Zajedno sa sedam suigrača pozitivnih na koronavirus. Nakon ozljede glave protiv Srbije prenoćio je u bolnici u Szegedu i nije igrao protiv Ukrajine u zadnjoj utakmice prve grupne faze.

Procjena liječnika je da nakon potresa mozga lijevi vanjski Hrvatske ne bi smio riskirati i nastaviti igrati na EP-u jer od ranije u glavi ima ugrađenu metalnu pločicu zbog teške ozljede. Dobio ju je na utakmici protiv Vardara, kada ga je prilikom skoka u borbi za loptu suparnički pivot pogodio laktom u čelo. Tada mu je pukla čeona kost. Operacijom su mu stavili željezne staplere u glavu i, premda zahvat nije bio blizu mozga, Jaganjac više neće igrati na Euru.

Jaganjčevim prinudnim odlaskom s EP-a Hrvatska na lijevom vanjskom ostaje na Tinu Lučinu, koji sjajno igra turnir. Izbornik Hrvoje Horvat je kao zamjenu za Jaganjca pozvao Ivana Sliškovića, koji dobro igra u Portu. U reprezentaciju se vraća nakon tri godine. 

Dnevnik.ba

24. svibanj 2022 15:57