StoryEditor
transferi

Izvršni predsjednik Intera: "Tko kaže da moramo prodati Brozovića"

Piše desk  /  01.07.2023., 08:42h

Nema kraja preokretima oko transfera Marcela Brozovića (30) iz Intera. Pregovori tog kluba i saudijskog Al Nassra prekinuti su u četvrtak kasno navečer, ali su ipak nastavljeni tijekom petka. Očekuje se da bi do kraja tjedna mogao biti postignut i konačni dogovor.

Pouzdani Gianluca Di Marzio od samog početka detaljno prati ove pregovore pa je tako u četvrtak navečer prvi objavio neočekivani prevrat u pregovorima za koje se smatralo da su zaključeni. Al Nassr je Interu ranije nudio 23 milijuna eura odštete, što je talijanski klub prihvatio, ali su Saudijci onda u četvrtak radikalno smanjili ponudu na 15 milijuna (13 + bonusi). Inter je tu ponudu odbio i prekinuo pregovore.

Podsjetimo, Brozović je u četvrtak u večernjim satima nakon dugog oklijevanja i pregovora prihvatio ponudu Al Nassra. Klub iz Rijada mu je nudio godišnju plaću od 20 milijuna eura, ali Brozović je poslao protuponudu po kojoj bi zaradio 100 milijuna za tri godine, što su Saudijci na kraju i prihvatili. Ipak, nakon toga su htjeli promijeniti raniji dogovor s Interom, što im nije uspjelo.

Brozović se izborio za 100 milijuna eura, ali na to su Saudijci smanjili odštetu Interu

Sada se ipak čini da bi dogovor mogao biti postignut jer su Saudijci popustili i ponovno povisili svoju ponudu za Brozovića. Doduše, treba vidjeti kako će se razriješiti problemi koje je uzrokovao sam Brozović.

Di Marzio je pisao kako je hrvatski reprezentativac od Intera zatražio otpremninu za odlazak u Al Nassr. Dugo se naglašavalo kako je Brozoviću prioritet transfer u Barcelonu pa je, čini se, htio izvući financijski maksimum ako već odlazi u Saudijsku Arabiju. Pitanje je kako će na to reagirati Saudijci.

Inter se legende kluba Brozovića želi riješiti u sklopu mjera štednje, iako je hrvatski veznjak prošle godine potpisao novi ugovor s talijanskim velikanom. Brozović nije želio ići iz kluba u kojem je osam i pol godina, ali ako već mora, radije bi u Barcelonu. Ona njega također jako želi, ali nema novca ni za odštetu Interu.

Inter je ljut na Brozovića jer njegovom prodajom financira kupnju zamjene koju žele svi ostali talijanski velikani

Nerazzurri su ljuti na Brozovića što odugovlači s Al Nassrom jer im to onemogućava kupnju zamjene za njega. Davidea Frattesija (23) iz Sassuola žele svi talijanski velikani, pa se Inter, koji novac od Brozovićeve prodaje želi preusmjeriti na kupnju mladog Talijana, s razlogom boji da mu ga ne otmu Milan, Juventus ili Roma. 

Povodom drame s Brozovićevom prodajom oglasio se Beppe Marotta, izvršni predsjednik Intera i prvi operativac kluba, zadužen za transfere: "Piše se i govori da moramo prodati Brozovića, ali to nije istina. Naravno, pregovaramo s Al Nassrom oko toga, ali kao i uvijek, odluka je na igraču." Marotta je dodao: "Da, opet ćemo početi pregovore s Al Nassrom."

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 06:16