StoryEditor
sporna zastava

Izvanredna press-konferencija HNS-a zbog odluke UEFA-e!

Piše desk  /  02.10.2023., 12:46h

Samo dva sata prije početka izvanredne press-konferencije HNS-a, mediji su dobili obavijest o obraćanju medijima predsjednika HNS-a, Marijana Kustića te voditelja poslova prevencije, sigurnosti i integriteta, Jurice Jurjevića.

Tema je odluka Disciplinske komisije UEFA-e u postupku za diskriminaciju na utakmici Hrvatska – Latvija koja je vjerojatno donesena, ali će javnost biti očito upoznata s njom od 14 sati.

Podsjetimo, na utakmici na Rujevici između Hrvatske i Latvije nekoliko je osoba razvilo na tribini službenu zastavu NDH što je prijavljeno UEFA-i koja je potom pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog rasizma i diskriminacije na toj utakmici.

"Učinit ćemo sve u ovom postupku kako bismo uvjerili UEFA-u da zbog ponašanja trojice pojedinaca ne treba kazniti sve navijače i našu reprezentaciju te da će hrvatska država odgovarajuće procesuirati ovaj slučaj.

Želimo poslati snažnu poruku da je takvo ponašanje i veličanje ustaškog pokreta u modernoj, nezavisnoj i europskoj Hrvatskoj apsolutno neprihvatljivo i strogo kažnjivo", rekao je nakon sporne utakmice Jurjević i najavio da će HNS tužiti trojicu muškaraca koji su donijeli zastavu na utakmicu.

Hrvatski nogometni savez trenutno je pod uvjetnom kaznom zbog diskriminatornog ponašanja navijača na završnici Lige nacija te bi nova kazna potencijalno mogla aktivirati kaznu igranja jedne domaće utakmice bez publike. Prvu iduću domaću utakmicu hrvatska reprezentacija igra 12. listopada u Osijeku protiv Turske.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 01:10