StoryEditor
dalić i stojković

Izbornik Srbije zagrlio Dalića i pitao ga: "Reci mi iskreno, koga ne bi htio dobiti u ždrijebu?"

Piše desk  /  31.03.2022., 11:29h
Neću Srbiju. Zašto? Zato što ste jaki, rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić uoči ždrijeba Svjetskog prvenstva koji će se održati u petak u Dohi.

Kome? Srpskom izborniku Draganu Piksiju Stojkoviću s kojim se susreo u Dohi i koji ga je izravno pitao koga ne bi htio u ždrijebu. I susjedi su jedni od mogućih protivnika Hrvatskoj, koja se nalazi u drugom šeširu nositelja, dok je Srbija u trećem.

- Nikome neće biti lako sa Srbijom. Igrate dobro, tvrd ste orah. To što ste napravili u Portugalu, ne može svatko. Slično kao i mi. Imate puno dobrih igrača koji igraju u velikim klubovima tako da ne možete ostvariti kvalitetu. Piksi je to dobro složio kao što smo i mi složili naše. Srbija je jedna opasna reprezentacija - rekao je Dalić koji je završio i u zagrljaju sa Stojkovićem.

Dalić, koji Srbiju nije priželjkivao ni na Euru "zbog uvijek istih tenzija", potvrdio još jednom da mu je najveća želja iz prve jakosne skupine domaćin. Također na Piksijevo pitanje.

- Katar! Još bih nekog iz Azije ili Afrike, samo da ne bude neka europska reprezentacija.

Osvrnuo se hrvatski izbornik i na uvjete koji su vladali u Dohi gdje je Hrvatska remizirala sa Slovenijom 1-1 i pobijedila Bugarsku 2-1.

- Nama je na stadionu bilo hladno! Klima radi, udara i ja sam morao tražiti da ugase. Jer već je bilo vjetra i kada mu dodate klimu, onda to bude baš nelagodno. U studenom će to biti još hladnije pa ne očekujem neki problem oko vrućine - rekao je Dalić koji nema ništa protiv novog termina SP-a.

- Ako gledamo čisto s nogometne strane, to je onda dobro. Jer ovako nam dolaze igrači nakon trećine sezone. Svježi, odmorni, spremni, motivirani... A onako kad dođu u lipnju na kraju sezone, imaš probleme jer navikli su da im tada kreće godišnji odmor, a moraju nastaviti igrati. Umorni, iscrpljeni, teške sezone... Ovo u Kataru će biti lakše za igrače.

Dnevnik.ba

04. listopad 2022 06:28