StoryEditor
sastav za japan

Izbornik neće puno mijenjati. Strijelac gola protiv Kanade mogao bi na klupu, mijenja ga dosadašnji joker?

Piše desk  /  04.12.2022., 10:00h

Pogledajte kako bi mogao izgledati potencijalni sastav vatrenih za veliki okršaj protiv Japanaca u osmini finala, izbornik Dalić razmišlja o novom igraču u početnih 11

Hrvatski nogometaši sutra od 16 sati igraju dvoboj osmine finala svjetskog prvenstva protiv nezgodne i izuzetno poletne momčadi Japana. Nogometaši iz 'zemlje izlazećeg sunca' su prava senzacija ovogodišnjeg turnira, srušili su Španjolsku i Njemačku te izborili prvo mjestu u skupini E. Mnogi se pitaju kako će izbornik Zlatko Dalić složiti momčad, za pretpostaviti je da će izvesti vrlo sličnu postavu kao protiv Kanade i Belgije. Međutim, Večernji list piše da Dalić razmišlja o jednoj promjeni. U vrhu napada bi umjesto Marka Livaje mogao zaigrati stasiti Bruno Petković.

Jedna od njegovih prednosti je da je konstitucijom 12 centimetara viši od prosjeka japanske reprezentacije. Petković može i zagraditi se, zadržati loptu i distribuirati je prema kolegama iz napada Perišiću i Kramariću. 

- Bruno Petković je ponudio puno više u 26 minuta nego Marko Livaja u ostatku utakmice. On je tehnički dotjeran igrač koji može zadržati loptu i pojava je u kaznenom prostoru. On je bljeđa verzija Girouda, a ima i pedigre u Ligi prvaka i Europa ligi. Dalić ga mora staviti u prvu momčad u nokaut-fazi - pišu engleski nogometni fanatici na portalu Premier League Panel.

Ostatak ekipe bi trebao izgledati isto kao i u prethodne dvije utakmice: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozović, Modrić, Kovačić - Kramarić, Perišić, Petković (Livaja). 

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 05:50