StoryEditor
"motivacijski govor"

Izbornik Kanade: Da, istina je, rekao sam da ćemo sje**ti Hrvatsku

Piše desk  /  24.11.2022., 21:00h

Kaže da htio motivirati svoje igrače.

U susretu 1. kola skupine F Svjetskog nogometnog prvenstva, u kojoj igra i Hrvatska, Belgija je na stadionu Ahmad Bin Ali svladala Kanadu s 1:0 (1-0).

Kanada je ipak oduševila, a nisu joj ni svirana dva čista kaznena udarca. 

Kanadski izbornik John Herdman okupio je igrače poslije utakmice i održao im kratki govor, a kasnije je otkrio što im je rekao.

"Rekao sam našim reprezentativcima da su pokazali gdje im je mjesto. Ovdje, na Svjetskom prvenstvu. Još sam nadodao da ćemo sje**ti Hrvatsku, to je tako jednostavno".

U četvrtak je potvrdio da je to stvarno rekao. 

"Da, rekao sam to. Gledajte, takve stvari se govore u strastvenim trenucima kako biste nadahnuli svoju ekipu. Kad sam dobio pitanje što sam rekao kad sam bio među igračima, odgovorio sam iskreno", rekao je Herdman, inače Englez, i dodao da nije mislio ništa loše o Hrvatskoj.

Dodao je da htio motivirati svoje igrače. 

"Nije tu baš bilo poštovanja za hrvatski narod i hrvatsku reprezentaciju. Dobro razumijem gdje se nalazimo na svjetskoj pozornici, ali došli smo na višu razinu i pokušavam uvjeriti svoje igrače da budu neustrašivi i da pokažu sve što znaju", nastavio je i zaključio:

"Nisam mislio pokazati nepoštovanje prema hrvatskoj ekipi i hrvatskom narodu, ali na kraju dana to je način razmišljanja koji će Kanada imati i koji mora imati ako želi osvojiti tri boda protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu".

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 07:14