Doha, 30.11.2022 - Službena tiskovna konferencija Belgijske nogometne reprezentacije u Qatar National Convention Centru pred sutrašnju utakmicu 3. kola skupine F između Hrvatske i Belgije. Na slici izbornik Roberto Martinez.DAMIR SENčAR - Hina
StoryEditor
najava utakmice

Izbornik Belgije: Naše prvenstvo počinje protiv Hrvatske

Piše HINA  /  30.11.2022., 13:10h

Utakmica s Hrvatskom je pravi trenutak za našu kvalitetnu reakciju, rekao je izbornik belgijskih nogometaša Roberto Martinez uoči utakmice trećeg kola skupine F.

Dvoboj koji odlučuje o tome tko prolazi u osminu finala na svjetskom prvenstvu igra se u četvrtak, s početkom u 16 sati. Belgiji je potrebna pobjeda, dok Hrvatska s remijem sigurno prolazi dalje, s tim da hrvatskim nogometašima, ovisno o utakmici Maroka i Kanade, čak i poraz ne može naštetiti na putu prema 16 najboljih.

„Četvrtak i ogled protiv Hrvatske mogao bi biti pravi početak prvenstva za nas. Naravno da nismo zadovoljni kako su prošle naše prve dvije utakmice, pa tako nismo zadovoljni ni rezultatima. No, prije svega, ova skupina igrača zaslužuje poštovanje jer ono što su ostavili iza sebe je nemjerljivo. Na ovom prvenstvu nitko ne igra savršeno, pa tako ni mi. No, prođemo li u osminu finala možda upravo ono najbolje od nas tek slijedi“, rekao je Martinez na konferenciji za novinare gdje je najviše upita bilo u stanju u momčadi, negativnoj atmosferi o kojoj se pisalo i sličnim problemima kroz koje prolazi Belgija.

„Umjesto da naši mediji podrže najbolju belgijsku momčad u povijesti oni rade skandale iz informacija koje su lažno plasirane. Ne znam tko je i iz kojih razloga plasirao sve priče koje su se u zadnje vrijeme pojavljivale u javnosti. Mi kao momčad znamo što nam je činiti protiv Hrvatske. Moramo preuzeti odgovornost i najbolju utakmicu odigrati kada je najvažnije“.

Slične riječi kao 49-godišnji Martinez ponovio je igrač Leicestera Timothy Castagne.

„Nikakav krizni sastanak nismo imali mi nogometaši. Imali smo međusobne razgovore, koji su sasvim normalni. Rekli smo što smo imali za reći i mislim da će nas to poboljšati za sljedeću utakmicu. Nismo u krizi. Ni kada je igra u pitanju niti ako pričamo o odnosima. Naravno da smo mogli odigrati bolje u prve dvije utakmice, ali i dalje sve imamo u svojim rukama“, dodao je Castagne.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 23:27