StoryEditor
premijer liga bih

Iz Veleža ogorčeni na suce: "Svjedočimo brutalnoj krađi i pljački našeg kluba! Ne odgovara im da Velež bude u vrhu!"

Piše desk  /  08.05.2023., 12:44h

Ogorčena Uprava FK Velež reagirala je priopćenjem za javnost nakon poraza svog tima na Grbavici od Željezničara (2:1) u derbiju 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež izražava ogorčenje nakon brutalne nepravde učinjene ovom klubu na utakmici protiv Željezničara na Grbavici u režiji suca Ermina Sivca. Prekršaj nad vratarom Veleža koji je prethodio pobjedonosnom golu domaćina vidjela je cjelokupna bh. javnost, ali sudac Sivac nije. Da će izvršitelji najprljavijih poslova na terenu raditi protiv Veleža dalo se naslutiti još u Tuzli na utakmici protiv Tuzle City kada nam je pobjeda sudačkom odlukom oteta u posljednjim sekundama.

Potom u Širokom Brijegu kada sudac Sabrija Topalović nije svirao čisti kazneni udarac za Velež. Prešli smo preko toga vjerujući da se slična nepravda na terenu neće ponoviti. Međutim, nakon sinoćne lakrdije na Grbavici odlučili smo da se oglasimo i javnosti priopćimo da je očito Velež problem kada je u situaciji da se u vrhu tabele bori za izlazak na europsku scenu. Da je situacija obrnuta, da naš klub nije tako visoko Topalović i Sivac ne bi uopće u tome vidjeli problem i sve bi po njihovim aršinima bilo uredu.

Ovako, kada je Velež pri vrhu i u igri za Europu svjedočimo brutalnoj krađi i pljački našeg kluba. Koliki je apsurd u tome što se sinoć dešavalo na Grbavici svjedoči i činjenica da je dotični Ermin Sivac zaposlenik Tužiteljstva BiH i da će se najvjerovatnije dogoditi da će ga institucija u kojoj je zaposlen istraživati, a paradoks i nečuveno je to da Sivac već deset godina živi u Sarajevu. Kako je moguće da klubu iz Sarajeva sudi sudac iz Sarajeva?

Velež neće stati na ovom priopćenju. Tražit ćemo zaštitu od svih legalnih organa Saveza, Takmičarske komisije, Disciplinskih organa Saveza kao i od državnih institucija nadležnih za zaštitu svih građana i kolektiva u BiH da pokrenu istragu protiv ovakvih sudaca. Kao takvi sudac Sivac i Topalović nisu poželjni na stadionu Veleža ni kao gledatelji, a kamoli da sude Veležu.

FK Velež nisu uspjeli slomiti ni mnogo opasniji mešetari u prethodnih 100 godina pa to neće uspjeti ni ovi mešetari našeg vremena. FK Velež će iz ovoga izaći još jači i čvršći i svojom ustrajnošću i sportskom borbom će zadržati svoju poziciju u vrhu bh. nogometa, priopćili su iz mostarskog kluba

Dnevnik.ba

20. veljača 2024 16:21