StoryEditor
stručni komentator HRT-a

Ivković o penalu za Argentinu: "Ovo je sramota! Ako ćemo ovakve penale suditi, nema smisla igrati nogomet"

Piše desk  /  30.11.2022., 22:37h

Na poluvremenu utakmice Argentine i Poljske utakmicu je komentirao stručni komentator HRT-a Tomislav Ivković. Najviše vremena posvetio je kaznenom udarcu kojeg je zaradio Messi nakon prekršaja poljskog vratara. Hrvatski stručnjak smatra da kaznenog udarca nije bilo.

Mac Allister je sjajno proigrao Alvareza koji iskosa s lijeve strane izbija pred Szczesnyja, ali Poljak brani njegov udarac. U nastavku akcije ubačaj ide na drugu stativu gdje Szczesny nalijeće na Messija u skoku, a sudac nakon konzultiranja VAR-a dosuđuje kazneni udarac.

"Ja zaista nikad do sada ni kao igrač ni kao trener nisam komentirao suđenje, ali je ovo je sramotno. Golman se baca, leti unatrag, ne dođe do lopte, pada... Ne shvaćam zašto. Argentina je bolja i sve ima. Mora li Argentina ostati na Svjetskom prvenstvu? Na ovakav način da nekom ideš pomoći... Ovo je sramota. Tu nogometa završava. Ako ćemo ovakve penale suditi, nema smisla igrati nogomet", rekao je Ivković.

Na sreću ovaj penal nije odlučio pobjednika, točnije Szczesny je obranio Messijev udarac. No, Argentina je u nastavku nastavila s dominacijom i slavila s 2:0, a i Poljska je zbog bolje gol razlike od Meksika prošla dalje.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 06:18