StoryEditor
emisija stadion

Ivković o Marcu Pašaliću: "Trčkara dok se drugi bacaju. Obrana ga ne zanima, to kod Sopića neće proći i brzo će na hlađenje"

Piše desk  /  12.02.2024., 14:55h

Hrvatski trener i stručni komentator HRT-a Tomislav Ivković u emisiji Stadion govorio je o krilnom napadaču Rijeke Marcu Pašaliću (23). Rijeka je u 22. kolu, u ludoj utakmici s četiri kaznena udarca i u katastrofalnim uvjetima, na gostovanju pobijedila Goricu 2:0 zahvaljujući dvama pogocima Jorgea Obregona s bijele točke.

Pašalić je odigrao prvo poluvrijeme, nakon kojeg ga je riječki trener Željko Sopić ostavio u svlačionici. "Na takvom se terenu ne može igrati nogomet. Takav teren više odgovara momčadi koja se brani. Rijeka već drugu utakmicu s Goricom ima peh s tim terenom, no spretno i sretno, s karakterom, voljom i htijenjem, izvukla je utakmicu. Jako važna pobjeda, jer pobjeda na takvom terenu je lutrija.

Rijeka ima hrabrost i volju, vjeruje u sebe. Zanimljivo, već nekoliko utakmica Pašalić ne postoji, otkad je bio u reprezentaciji, nema ga nigdje. Kad se svi bacaju, on lagano trčkara, obrana ga ne interesira, to kod Sopića neće proći i brzo će na hlađenje", izjavio je Ivković u HRT-ovoj emisiji.

Pašalić nije zabio ni asistirao od 13. kola HNL-a

Pašalić je ove sezone u hrvatskom prvenstvu postigao četiri pogotka do 13. kola. Zabijao je Istri (6:0), Lokomotivi (2:1), Dinamu (1:2) i Gorici (1:0). U idućih deset susreta nije bio strijelac ni asistent, s time da je dva propustio.

Fantastičan ulazak u sezonu pretvorio ga je u hit igrača Rijeke, i to nakon što je u ljeto 2023. stigao iz druge ekipe Borussije Dortmund. Zabijao je atraktivne pogotke iz daljine i zaslužio poziv hrvatskog izbornika Zlatka Dalića. Odigravši 10 minuta debitirao je protiv Latvije (2:0) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a potom proveo još 21 minutu na terenu protiv Armenije (1:0).

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
28. travanj 2024 10:29