StoryEditor
transferi

Ivanušec za 8,5 milijuna eura prešao u Feyenoord. Premalo kada je riječ o hrvatskom reprezentativcu

Piše desk  /  26.08.2023., 10:03h

Nizozemski nogometni prvak Feyenoord u petak je potvrdio kako je 24-godišnji hrvatski reprezentativni veznjak Luka Ivanušec njegov novi član te je potpisao ugovor do ljeta 2028. godine.

Čitavo ovo ljeto spekuliralo se kada je Ivanušec prijeći iz Dinama u Feyenoord, a transfer se dogodio dan nakon prve utakmice četvrtog pretkola Europske lige u kojoj je Dinamo svladao prašku Spartu s 3:1, a Ivanušec se na oproštaju od Maksimira oprostio pogotkom.

"Ovo je veliki korak za mene. Potrajalo je, ali najvažnije je da sam sada ovdje. Klub i navijači su mi dali osjećaj da stvarno žele moj dolazak. Nadam se kako ću biti važan dio momčadi svojim golovima i asistencijama", rekao je Ivanušec po dolasku u Rotterdam.

Ivanušec je karijeru započeo u Lokomotivi iz koje je 2019. stigao u Dinamo te je odigrao 173 utakmice za "plave". Iza njega su odlične izvedbe u 2023. godini dosada, bio je proglašen za najboljeg igrača Dinama u proljetnoj polusezoni, a početom ove sezone je zablistao "hat-trickom" protiv Astane u drugom pretkolu Lige prvaka.

Za reprezentaciju je do sada Ivanušec odigrao 14 utakmica. 

No, ono što može najviše zabrinuti navijače Dinama je cijena koju je Feyenoord platio za hrvatskog reprezentativca. Procjenjuje se kako je vrijednost transfera oko osam i pol milijuna eura što je svakako premalo.

Ranije u petak Dinamo je napustio i reprezentativni vratar Dominik Livaković koji karijeru nastavlja u turskom Fenerbahceu, dok je ranije ovoga tjedna reprezentativni stoper Josip Šutalo preselio u drugog nizozemskog velikana Ajax.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 09:27