StoryEditor
dinamov veznjak

Ivanušec o nepozivanju u reprezentaciju: "Strašno mi je žao, ali nisam bio dobar. Moram vratiti izbornikovo povjerenje"

Piše desk  /  22.12.2022., 13:27h

Dinamo je imao četiri svoja igrača u redovima Vatrenih u Katru i svi su imali zapažene uloge. Dominik Livaković bio je najbolji golman turnira, iako nije dobio nagradu za to, Bruno Petković zabio je ključan gol protiv Brazila, Mislav Oršić donio je broncu jednim od najljepših golova u Katru, a Josip Šutalo je u istoj utakmici dokazao da s Joškom Gvaridolom može biti stoperski par reprezentacije idućih 15 godina.

Luka Ivanušec bio je blizu odlaska u Katar, ali je ispao sa šireg popisa izbornika Zlatka Dalića, a sada zna i zašto je to tako.

Upitan je kako je vidio Vatrene na Mundijalu.

"Svi možemo biti ponosni na sve ono što su Vatreni pokazali na Svjetskom prvenstvu, na veliku broncu. Kompletna nacija se može diviti našoj reprezentaciji, nakon četiri godine opet je napravila fenomenalan rezultat. Da, sigurno je dečkima žao što nisu ušli u finale, ali treće mjesto je zaista fenomenalan uspjeh", govori Ivanušec.

Ivanušec je bio reprezentativac, ali nije bio pozvan na Mundijal. Otkrio je je li mu jako žao što nije bio dio te sjajne generacije, što je propustio takvo veliko natjecanje, što je ostao bez medalje.

"Sigurno jest i normalno da sam želio biti dio reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Imao sam zaista tu želju... Ali sad kad razmišljam o tome, dolazim do zaključka da se nije dobro vraćati na tu priču. Gledam samo prema naprijed, ne prema onome što je prošlo", ističe Ivanušec.

Odgovorio je ima li sada nakon svega još veću želju da se vrati u reprezentaciju.

"Nepozivanje na Svjetsko prvenstvo u Katar mi je samo ogromna motivacija. Moj cilj jest da se što prije vratim u reprezentaciju. Biti opet u krugu nacionalne vrste je jedan od ciljeva ove polusezone koja je preda mnom. Zaista sam jako motiviran da se vratim, imao sam dobar status u reprezentaciji. Ako ću igrati onako kako sam igrao prije, držim da ću opet biti hrvatski reprezentativac. Sve je na meni. Moram vratiti svoju igru i povjerenje izbornika", nastavlja Ivanušec.

Za kraj je otkrio što misli kako je i zašto izgubio reprezentativni status.

"Puno sam razmišljao o tome. Možda je danak uzela operacija trbušnog zida. Makar ja mislim da se ipak radi o - samopouzdanju. Prije sam imao ogromno samopouzdanje, ali kad sam počeo ulaziti i neke greške, pa me sve to nekako kaznilo. Ispalo jest da su greške bile jako vidljive i tu sam gubio to prijeko potrebno samopouzdanje. Onda to izgubiš, nastaje problem. Nisam se uspio dignuti. Da, u nogometu je tjelesna sprema važna, ali po meni je najbitnije da si psihološki stabilan, Kad imaš samopouzdanje, onda ti sve ide. Definitivno, glava je bila moj najveći problem. Sad radim na mentalnoj snazi, moram biti onakav kakav sam bio prije. Da se ove polusezone vratim u ona izdanja u kojima sam bio", zaključio je Ivanušec za Sportske novosti.

Dnevnik.ba

24. srpanj 2024 00:02