StoryEditor
zabok

Ivana Habazin u dresu Dražena Petrovića ostvarila pobjedu karijere, borit će se za WBC-ovu svjetsku titulu

Piše desk  /  23.10.2022., 09:22h

Najbolja hrvatska profesionalna boksačica Ivana Habazin u svom Zaboku upisala je veliku pobjedu na događaju nazvanom "Dražen Petrović Memorial Fight Night" te postala prva izazivačica za WBC-ovu svjetsku titulu.

Tridesettrogodišnja boksačica iz Zlatara jednoglasnom odlukom sudaca (99-92, 98-93, 99-92) pobijedila je Australku Dianu Prazak (14-5-0) u meču za WBC Silver titulu u velter kategoriji te tako postala prva izazivačica za WBC-ovu svjetsku titulu, prenosi Fightsite.hr.

Prvakinja po verziji WBC u kategoriji do 66,7 kg trenutno je Amerikanka Jessica McCaskill (12-2), a ta američka boksačica zapravo drži sve relevantne svjetske titule u velter kategoriji.

Habazin je u Zaboku pobijedila bivšu svjetsku prvakinju i lako je moguće da će 2023. godine boksati protiv Jessice McCaskill. Ivana bi u tom meču pokušala po treći put doći do titule svjetske prvakinje.

Pobjedom nad Dianom Prazak hrvatska boksačica proslavila je svoj 33. rođendan, te odala počast Draženu Petroviću po kojemu je cijeli događaj nazvan. Legendarni hrvatski košarkaš u subotu bi napunio 58 godina. 

Uoči borbe Ivana Habazin izašla je u ring u Draženovu dresu dok je igrao u New Jersey Netsima, uz pjesmu "Život leti, kapetane", koju je otpjevala klapa Kampanel. Posebni gosti priredbe u Zaboku bili su Draženova majka Biserka i brat Aleksandar koji su Ivani poklonili Draženov srebrnjak. 

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 01:23