StoryEditor
mostarski judaš

Ivan Milićević iz Judo kluba Herceg brončani na Europskom kupu za kadete u Follonici

Piše desk  /  12.02.2024., 09:26h

Ovog vikenda (10. i 11.02.) održan je Europski kup za kadete u Follonici (Italija) na kojemu je nastupilo 461 judaš iz 27 zemalja s 5 kontinenata svijeta.

Judo klub Herceg nastupio je s četiri predstavnika i to Klara Marić -48kg, Ivana Buntić -63kg, Ivano Đinkić -81kg i Ivan Milićević -90kg.

Prvog dana na strunjaču izlazi Klara Marić te u prvoj rundi pobjeđuje predstavnicu Italije Nacchio a u drugom kolu gubi od predstavnice Francuske Lahrifi. Nakon toga nije imala pravo na popravne borbe.

Drugog dana na strunjaču izlaze Buntić, Đinkić i Milićević.

Buntić u prvom kolu gubi od predstavnice Grčke Taxidou i nije imala pravo na popravne borbe.

Ivano Đinkić danas je ostao na korak do medalje. Budući da je radi prijašnjih rezultata bio prvi nositelj turnira prvo kolo prošao bez borbe. Dalje je pobjeđivao Mazzona (ITA), Gušića (BIH) i Morena (ITA).

Poražen je od Papunashvilija (GEO) I Šarboch (CZE). 

Ovim petim mjestom Ivano će skupiti dodatne bodove za svjetsku rang ljestvicu.

Milićević je danas također kao i Đinkić bio prvi nositelj natjecanja te pušten prvo kolo.

Savladao je Galiziu (ITA), Galiotu (ITA), Lipiča (SLO) i Bulatovića (CG).

Poražen je od Kostelidisa (GRE) i popeo se na pobjedničko postolje i osvojio brončanu medalju. Za Ivana su ovo vrlo vrijedni bodovi na svjetskoj rang ljestvici.

Također, dobru formu Ivan je potvrdio tako što je na svom trećem uzastopnom europskom kupu osvojio medalju (Latvija zlato, Slovenija srebro i Italija bronca). Za Milićevića ovo je četvrta medalja s europskih kupova ukupno a protekle godine Ivan je i postao prvak balkana.

Judo klub Herceg postao je konstantan na europskoj sceni te medalje s europskih kupova donosi već četvrti turnir za redom (Latvija, Slovenija, Mađarska i Italija) čime se malo koji drugi klub u Europi može pohvaliti.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 09:54